A rizslisztet egy tálba szitáld, majd add hozzá a cukrot, a sót és a fahéjat. Keverd jól össze.
A rizslisztet alaposan szitáld át, hogy a tésztád sima legyen, és ne legyenek benne csomók.
A tejben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a tojásokat. Keverd össze jól, és öntsd a lisztes keverékhez.
A vajat teljesen olvaszd fel a tejben, hogy egyenletesen be tudjon keveredni a tésztába.
Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a sütőport, majd jól keverjük össze, hogy egy homogén tésztát kapjunk.
A kókuszreszelék hozzáadása teszi a kandarappamot különlegessé, extra textúrát és ízt ad neki.
A tésztát hagyjuk pihenni 10-15 percig, hogy az összes hozzávaló jól összeérjen.
Ez a pihentetés segít abban, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen sütés közben.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, és kanál segítségével süssük a kandarappamot kis palacsinta formájúra. Minden oldalát kb. 2-3 percig süssük, amíg aranybarna nem lesz.
Ne süsd túl a kandarappamot, mert könnyen kiszáradhat. Ha túl gyorsan pirul, csökkentsd a hőt.
A kész kandarappamokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassa.
A papírtörlő segít abban, hogy a felesleges olaj ne maradjon a kandarappamon, így könnyedebb lesz.
Tálaljuk frissen, önálló ételként vagy desszertként.
A kandarappamot a legjobb frissen tálalni, de hidegen is fogyasztható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.