Kandarappam, kókuszreszelékkel, aranybarna színűre sütve

Kandarappam

A Kandarappam egy hagyományos török édesség, amelyet gyakran készítenek különböző ünnepi alkalmakkor. A recept egyszerű, de az íze gazdag és különleges a kókusz és a fahéj kombinációjától. Törökország különböző régióiban más variációk is léteznek, de a kandarappam mindig egy könnyed, édes és fűszeres desszert marad. A rizsliszt és a vaj teszi lehetővé, hogy ez a desszert könnyen elkészíthető és ínycsiklandó legyen. A tálalásakor a kandarappamot gyakran frissen kínálják, és jól passzol a török teához is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
50 g Kókuszreszelék
100 g Cukor
150 ml Tej
50 g Vaj
1 ek. Sütőpor
2 db Tojás
0.5 tk. Fahéj
0.5 tk.
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet egy tálba szitáld, majd add hozzá a cukrot, a sót és a fahéjat. Keverd jól össze.

    A rizslisztet alaposan szitáld át, hogy a tésztád sima legyen, és ne legyenek benne csomók.

    2

    A tejben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a tojásokat. Keverd össze jól, és öntsd a lisztes keverékhez.

    A vajat teljesen olvaszd fel a tejben, hogy egyenletesen be tudjon keveredni a tésztába.

    3

    Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a sütőport, majd jól keverjük össze, hogy egy homogén tésztát kapjunk.

    A kókuszreszelék hozzáadása teszi a kandarappamot különlegessé, extra textúrát és ízt ad neki.

    4

    A tésztát hagyjuk pihenni 10-15 percig, hogy az összes hozzávaló jól összeérjen.

    Ez a pihentetés segít abban, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen sütés közben.

    5

    Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, és kanál segítségével süssük a kandarappamot kis palacsinta formájúra. Minden oldalát kb. 2-3 percig süssük, amíg aranybarna nem lesz.

    Ne süsd túl a kandarappamot, mert könnyen kiszáradhat. Ha túl gyorsan pirul, csökkentsd a hőt.

    6

    A kész kandarappamokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassa.

    A papírtörlő segít abban, hogy a felesleges olaj ne maradjon a kandarappamon, így könnyedebb lesz.

    7

    Tálaljuk frissen, önálló ételként vagy desszertként.

    A kandarappamot a legjobb frissen tálalni, de hidegen is fogyasztható.