Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
Az előmelegített sütő biztosítja az egyenletes sütést. A sütőpapír megakadályozza, hogy a croissantok leragadjanak.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot és a sót.
Ez biztosítja, hogy a só és a cukor egyenletesen oszlik el a tésztában.
Egy másik edényben melegítsd fel a tejet langyosra, add hozzá az élesztőt és hagyd állni 5 percig.
A tej ne legyen túl forró, mert az elpusztítja az élesztőt. A langyos tej ideális a felfutáshoz.
A lisztkeverékhez add hozzá a tojásokat, a langyos tejes-élesztős keveréket és a citromlevet, majd kezdd el összedolgozni.
A citromlé frissességet és savasságot ad a tésztának, ami ellensúlyozza az édességet.
Morzsold bele a hideg vajat és gyúrd össze, amíg egy rugalmas tésztát kapsz.
A hideg vaj segít réteges szerkezetet kialakítani a tésztában. A gyúrás fontos a glutén aktiválásához.
Nyújtsd ki a tésztát kb. 3 mm vastagságúra, majd vágd egyenlő méretű háromszögekre.
Minél vékonyabbra nyújtod a tésztát, annál rétegesebb lesz a croissant.
Minden háromszög közepére szórj egy kevés aprított kandírozott citromhéjat, majd tekerd fel croissant formára.
Ne tegyél túl sok tölteléket, mert kifolyhat sütés közben.
Helyezd a croissantokat a sütőpapírral bélelt tepsire és hagyd kelni 20 percig.
A kelesztés segít, hogy a croissantok könnyűek és levegősek legyenek.
Kend meg a tetejüket tojással, majd süsd őket 18-20 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.
A tojás szép színt ad a croissantoknak. Figyeld a sütőt, mert könnyen megéghetnek.
Ha kihűltek, szórd meg egy kevés extra kandírozott citromhéjjal tálalás előtt.
Az extra citromhéj fokozza a citromos ízt és dekoratívvá teszi a croissantokat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.