Kandírozott citromos croissant tálalva

Kandírozott citromos croissant

A croissant a francia pékségek egyik legnépszerűbb süteménye, amelyet sokféle töltelékkel elkészíthetünk. A kandírozott citromos croissant egy különleges változat, amely ötvözi a ropogós tészta és az édes, citrusos citromhéj aromáját. A kandírozott citromhéj frissességet és természetes édességet ad a süteménynek, amely tökéletes választás reggelire vagy egy könnyed desszertként. Ha szereted a gyümölcsös, illatos péksüteményeket, ezt a receptet mindenképp ki kell próbálnod!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Finomliszt
150 g Vaj
100 ml Tej
2 db Tojás
7 g Szárított élesztő
40 g Cukor
5 g
50 g Kandírozott citromhéj
30 ml Citromlé
5 ml Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    Az előmelegített sütő biztosítja az egyenletes sütést. A sütőpapír megakadályozza, hogy a croissantok leragadjanak.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot és a sót.

    Ez biztosítja, hogy a só és a cukor egyenletesen oszlik el a tésztában.

    3

    Egy másik edényben melegítsd fel a tejet langyosra, add hozzá az élesztőt és hagyd állni 5 percig.

    A tej ne legyen túl forró, mert az elpusztítja az élesztőt. A langyos tej ideális a felfutáshoz.

    4

    A lisztkeverékhez add hozzá a tojásokat, a langyos tejes-élesztős keveréket és a citromlevet, majd kezdd el összedolgozni.

    A citromlé frissességet és savasságot ad a tésztának, ami ellensúlyozza az édességet.

    5

    Morzsold bele a hideg vajat és gyúrd össze, amíg egy rugalmas tésztát kapsz.

    A hideg vaj segít réteges szerkezetet kialakítani a tésztában. A gyúrás fontos a glutén aktiválásához.

    6

    Nyújtsd ki a tésztát kb. 3 mm vastagságúra, majd vágd egyenlő méretű háromszögekre.

    Minél vékonyabbra nyújtod a tésztát, annál rétegesebb lesz a croissant.

    7

    Minden háromszög közepére szórj egy kevés aprított kandírozott citromhéjat, majd tekerd fel croissant formára.

    Ne tegyél túl sok tölteléket, mert kifolyhat sütés közben.

    8

    Helyezd a croissantokat a sütőpapírral bélelt tepsire és hagyd kelni 20 percig.

    A kelesztés segít, hogy a croissantok könnyűek és levegősek legyenek.

    9

    Kend meg a tetejüket tojással, majd süsd őket 18-20 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.

    A tojás szép színt ad a croissantoknak. Figyeld a sütőt, mert könnyen megéghetnek.

    10

    Ha kihűltek, szórd meg egy kevés extra kandírozott citromhéjjal tálalás előtt.

    Az extra citromhéj fokozza a citromos ízt és dekoratívvá teszi a croissantokat.