Kandírozott cseresznyés csokoládés felfújt tálalva

Kandírozott cseresznyés csokoládés felfújt

A kandírozott cseresznyés csokoládés felfújt egy igazán különleges desszert, amely a csokoládé gazdag ízét és a kandírozott cseresznye édességét ötvözi. A felfújt francia eredetű, és azóta számos nemzet konyhájában elterjedt. A kandírozott cseresznye friss, édes íze tökéletesen harmonizál a csokoládéval, egy igazán gazdag és ínycsiklandó desszertet hozva létre. Tökéletes választás ünnepi alkalmakra, például romantikus vacsorákra vagy gasztronómiai rendezvényekre.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
490 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Kandírozott cseresznye
150 g Csokoládé
4 db Tojás
80 g Cukor
50 g Liszt
150 ml Tej
30 g Vaj
10 g Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összes hozzávalót. A kandírozott cseresznyét vágd félbe, és a csokoládét törd kisebb darabokra.

    A hozzávalók előkészítése meggyorsítja a folyamatot és biztosítja, hogy semmi se maradjon ki.

    2

    A tojásokat válaszd szét, és a tojásfehérjét egy tiszta tálba tedd. A tojássárgáját keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral és a kandírozott cseresznyével.

    A tojássárgáját addig keverd a cukorral, amíg ki nem fehéredik.

    3

    A tejet és a vajat öntsd egy lábasba, és közepes lángon melegítsd fel. A keveréket ne hagyd forrni, csak langyosra melegítsd.

    Ha a tej felforr, hagyd hűlni egy kicsit, mielőtt a tojássárgájához adod.

    4

    A csokoládét és a vajat tedd egy kis tálba, majd olvaszd fel vízfürdőn. Amikor a csokoládé felolvadt, öntsd a tojássárgájás keverékhez, és jól keverd el.

    Vízfürdő helyett a mikróban is felolvaszthatod a csokit, de figyelj, hogy ne égesd meg. 30 másodperces intervallumokban olvaszd, és kevergesd meg közben.

    5

    A tojásfehérjét verj fel kemény habbá. Amikor kész, óvatosan forgasd bele a csokoládés masszába.

    A tojásfehérje akkor jó, ha a tálat fejre fordítva sem esik ki belőle.

    6

    A lisztet szitáld át, és fokozatosan add hozzá a csokoládés masszához. Keverd jól össze.

    A lisztet óvatosan, több részletben add a masszához, hogy elkerüld a csomósodást.

    7

    A felfújt formáját vajazd ki, majd öntsd bele a csokoládés masszát. A tetejére rendezd el a kandírozott cseresznyéket.

    A forma aljára sütőpapírt is tehetsz a könnyebb kivétel érdekében.

    8

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a felfújt szépen megemelkedik és aranybarnára sül.

    Ha a teteje nagyon gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    9

    Miután kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald melegen, és szórj egy kevés extra kandírozott cseresznyét a tetejére.

    A hűtési idő alatt a felfújt stabilizálódik, így könnyebben szeletelhető és tálalható.