Készítsd elő az összes hozzávalót. A kandírozott cseresznyét vágd félbe, és a csokoládét törd kisebb darabokra.
A hozzávalók előkészítése meggyorsítja a folyamatot és biztosítja, hogy semmi se maradjon ki.
A tojásokat válaszd szét, és a tojásfehérjét egy tiszta tálba tedd. A tojássárgáját keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral és a kandírozott cseresznyével.
A tojássárgáját addig keverd a cukorral, amíg ki nem fehéredik.
A tejet és a vajat öntsd egy lábasba, és közepes lángon melegítsd fel. A keveréket ne hagyd forrni, csak langyosra melegítsd.
Ha a tej felforr, hagyd hűlni egy kicsit, mielőtt a tojássárgájához adod.
A csokoládét és a vajat tedd egy kis tálba, majd olvaszd fel vízfürdőn. Amikor a csokoládé felolvadt, öntsd a tojássárgájás keverékhez, és jól keverd el.
Vízfürdő helyett a mikróban is felolvaszthatod a csokit, de figyelj, hogy ne égesd meg. 30 másodperces intervallumokban olvaszd, és kevergesd meg közben.
A tojásfehérjét verj fel kemény habbá. Amikor kész, óvatosan forgasd bele a csokoládés masszába.
A tojásfehérje akkor jó, ha a tálat fejre fordítva sem esik ki belőle.
A lisztet szitáld át, és fokozatosan add hozzá a csokoládés masszához. Keverd jól össze.
A lisztet óvatosan, több részletben add a masszához, hogy elkerüld a csomósodást.
A felfújt formáját vajazd ki, majd öntsd bele a csokoládés masszát. A tetejére rendezd el a kandírozott cseresznyéket.
A forma aljára sütőpapírt is tehetsz a könnyebb kivétel érdekében.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a felfújt szépen megemelkedik és aranybarnára sül.
Ha a teteje nagyon gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Miután kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald melegen, és szórj egy kevés extra kandírozott cseresznyét a tetejére.
A hűtési idő alatt a felfújt stabilizálódik, így könnyebben szeletelhető és tálalható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.