Szitáld át a lisztet egy nagy tálba, adj hozzá egy csipet sót, majd készíts a közepébe egy mélyedést. Üsd bele a tojásokat, és lassan dolgozd össze a tésztát. Szükség szerint adj hozzá egy kevés vizet, hogy rugalmas legyen.
A liszt szitálása segít levegősebbé tenni a tésztát. A víz mennyisége a liszt minőségétől függ.
Gyúrd a tésztát legalább 10 percig, amíg sima és elasztikus lesz. Csomagold fóliába és hagyd pihenni 30 percig.
A gyúrás fontos a glutén aktiválásához, ami rugalmassá teszi a tésztát. A pihentetés alatt a tészta könnyebben nyújtható lesz.
A töltelékhez aprítsd fel a kandírozott mandulát, majd keverd össze a mascarponéval, a porcukorral és a vanília kivonattal, hogy egy lágy, édes tölteléket kapj.
A mascarpone helyett használhatsz más krémsajtot is, de a mascarpone a legkrémesebb.
Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd egyenletesen kanalazz kis adagokat a mandulás töltelékből az egyik felére, megfelelő távolságban egymástól.
A tésztát minél vékonyabbra nyújtsd ki, hogy a ravioli finom legyen. A töltelék ne legyen túl sok, mert akkor kifolyhat.
Hajtsd rá a tészta másik felét, majd egy derelyevágóval vagy késsel vágd ki a raviolikat. A széleket jól nyomkodd össze, hogy ne folyjon ki a töltelék főzés közben.
A széleket nedvesítsd be vízzel, hogy jobban összetapadjanak. A derelyevágóval szebb formát kaphatsz.
Forralj egy nagy lábosban vizet, és enyhén sózd meg. Dobd bele a raviolikat, majd főzd őket 3-4 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
Ne tegyél túl sok raviolit egyszerre a vízbe, mert lehűtik a vizet. Amikor feljönnek a tetejére, már megfőttek.
Szűrd le a raviolikat, majd egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és óvatosan forgasd át benne a tésztát, hogy enyhén karamellizálódjon.
A vajban való átforgatás extra ízt ad a ravioliknak.
Egy kis lábosban melegítsd fel a tejszínt, majd adj hozzá reszelt fehér csokoládét, és keverd simára, hogy egy selymes öntetet kapj.
Alacsony lángon melegítsd a tejszínt, hogy a csokoládé ne égjen le. Folyamatosan kevergesd, hogy sima legyen az öntet.
Tálaláskor locsold meg a fehér csokoládés öntettel, és szórd meg kandírozott mandulával. Melegen fogyaszd!
Melegen a legfinomabb, és a kandírozott mandula extra ropogósságot ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.