Kandírozott narancsos és fahéjas gnocchi tálalva

Kandírozott narancsos és fahéjas gnocchi

A kandírozott narancsos és fahéjas gnocchi egy fűszeres, illatos desszert, amely a narancs frissességét ötvözi a fahéj melegségével. A fehércsokoládé lágy krémessége és a kandírozott narancshéj enyhén roppanós textúrája tökéletes kontrasztot alkot. Ez a recept ideális választás az ünnepi szezonra, de egy különleges vacsora lezárásaként is tökéletes.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Burgonya
150 g Liszt
1 db Tojás
100 g Kandírozott narancshéj
150 ml Narancslé
100 ml Tejszín
40 g Méz
1 tk. Fahéj
30 g Porcukor
30 g Vaj
50 g Reszelt fehércsokoládé
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a burgonyát héjában sós vízben kb. 20 perc alatt, amíg teljesen meg nem puhul.

    A burgonya akkor jó, ha villával könnyen átszúrható. Fontos, hogy héjában főzd, mert így kevésbé szívja meg magát vízzel.

    2

    Hámozd meg a burgonyát, majd még melegen törd át egy krumplinyomón vagy villával egy tálban.

    A burgonyát még melegen törd át, mert így könnyebb és simább lesz a tészta.

    3

    Hagyd a tört burgonyát kissé kihűlni, majd add hozzá a tojást, a sót és a lisztet. Gyúrd össze egy lágy, de nem ragacsos tésztává.

    A burgonya ne legyen túl forró, mert a tojás kicsapódhat benne. A lisztet fokozatosan add hozzá, hogy ne legyen túl kemény a tészta.

    4

    Oszd a tésztát több részre, és sodord ki hengerekké. Egy éles késsel vágd kb. 2 cm-es darabokra.

    A tésztát lisztezett felületen sodord ki, hogy ne ragadjon.

    5

    Forralj fel egy nagy lábos vizet, majd adj hozzá sót. Főzd a gnocchikat kis adagokban, amíg fel nem jönnek a víz felszínére (kb. 2 perc), majd szűrd le őket.

    A gnocchi akkor van kész, ha feljön a víz felszínére. Ne főzd túl, mert széteshet.

    6

    Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd pirítsd meg benne a kifőtt gnocchikat, hogy kissé aranybarnára piruljanak.

    A vajat ne hevítsd túl, mert megéghet. A gnocchikat óvatosan forgasd, hogy ne törjenek össze.

    7

    Egy kis lábosban keverd össze a narancslevet, a mézet, a tejszínt és a fahéjat, majd közepes lángon kezdd el főzni.

    A narancslé legyen frissen facsart a legjobb íz érdekében.

    8

    Főzd a szószt, amíg kissé besűrűsödik, majd add hozzá az apróra vágott kandírozott narancshéjat, hogy egy kis citrusos ízt és roppanósságot adjon az ételnek.

    A szószt folyamatosan keverd, hogy ne égjen le. A kandírozott narancshéjat a végén add hozzá, hogy ne főjön túl.

    9

    Öntsd a narancsos-fahéjas mártást a pirított gnocchikra, majd óvatosan forgasd össze, hogy minden darabot bevonjon.

    A gnocchikat óvatosan forgasd össze a mártással, hogy ne törjenek össze.

    10

    Szórd meg porcukorral és reszelt fehércsokoládéval az extra édes és különleges ízhatás érdekében.

    A porcukor és a fehércsokoládé mennyisége ízlés szerint változtatható.

    11

    Tálald azonnal, melegen, egy kevés extra kandírozott narancshéjjal és fehércsokoládéval díszítve!

    A gnocchi melegen a legfinomabb, mert a mártás jobban átjárja.