A tejet langyosra melegítjük, majd belekeverjük a cukrot és az élesztőt. Hagyjuk felfutni 5-10 percig.
A tej ne legyen túl forró, mert az elpusztíthatja az élesztőt. A langyos hőmérséklet a legideálisabb.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót. Add hozzá az élesztős tejet, a tojást és az olvasztott vajat. Gyúrd a tésztát simára és rugalmasra, majd takard le egy tiszta konyharuhával, és hagyd pihenni 1 órán át, amíg a tészta megkel.
A tésztát ne hagyd túl keményre, de ne is legyen túl lágy. Ha túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet.
Amikor a tészta megkelt, borítsd ki a munkafelületre, és nyújtsd ki egy téglalap alakúra. A tészta felületét kend meg az olvasztott vajjal, majd szórd meg fahéjjal és barna cukorral.
A tészta kinyújtása közben ügyelj rá, hogy ne nyújtsd túl vékonyra, mert a tészta a pörkölés során összemegy egy kicsit.
Szórd az áfonyát egyenletesen a tésztára, majd tekerd fel, mint egy piskótát, és vágd fel 3-4 cm vastag darabokra.
A friss áfonya mellett nyugodtan használhatsz fagyasztott áfonyát is, de figyelj arra, hogy a fagyasztott gyümölcs ne engedjen túl sok levet.
A kanelbullékat helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire, hagyd őket 30 percig pihenni, hogy újra megkeljenek. Közben melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
A tészta ismételt pihentetése segíti a formázást és biztosítja a könnyed, levegős állagot.
Süsd a bunyókat 20-25 percig, amíg aranybarnára nem sülnek. Ha kész, hagyd őket pár percig hűlni, majd tálald frissen.
A kanelbulle-k frissen a legfinomabbak, de másnap is puha marad, ha jól lezárod őket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.