A tejet langyosítsd meg egy tálban, és add hozzá az élesztőt, valamint a cukrot. Keverd el, és hagyd pihenni 10 percig, hogy az élesztő felfusson.
Fontos, hogy a tej ne legyen túl forró, mert akkor elpusztulhat az élesztő.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót. Add hozzá a felfuttatott élesztős tejet, az olvasztott vajat és a tojást. Gyúrd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.
Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá egy kis lisztet, hogy könnyebben formálható legyen.
Fedd le a tálat, és hagyd pihenni 1-1,5 órán át, amíg a tészta duplájára nő.
A tészta meleg helyen gyorsabban kel meg. Ha nincs túl meleg hely, a sütőt is használhatod egy kis hőmérsékletűre állítva.
A tésztát borítsd ki egy lisztezett felületre, és nyújtsd ki egy kb. 40x30 cm-es téglalap alakúra.
A tészta nyújtásakor ügyelj rá, hogy ne legyen túl vékony, hogy jól megtartsák a tölteléket.
A töltelékhez keverd össze a barna cukrot, fahéjat és a durvára vágott diót. Ezt a keveréket oszd el egyenletesen a tészta tetején.
Ha szeretnéd, a diót előtte egy serpenyőben piríthatod, hogy még intenzívebb ízt kapjon.
Ezután szorosan tekerd fel a tésztát, majd vágd fel 12 egyenlő részre. Helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, ügyelve arra, hogy ne legyenek túl szorosak.
A felvágásnál használj éles kést, hogy a tészta ne ragadjon.
Fedd le a tepsit egy konyharuhával, és hagyd pihenni 20-30 percig, hogy a tészták megkeljenek.
Ezeket a kis pihentetési időket sose hagyd ki, mert segítenek abban, hogy a kelt tészta puha és könnyed legyen.
Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra, majd kend meg a tésztákat egy kevés tejjel. Süsd őket 20-25 percig, amíg aranybarnák lesznek.
A sütési időt mindig ellenőrizd, mert a sütő hőmérséklete eltérhet. A tészta akkor kész, ha szépen megpirul.
Hagyd őket egy kicsit hűlni, majd tálald melegen.
A friss Kanelbulle mindig a legfinomabb, mert kívül ropogós, belül puha.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.