A tejet langyosra melegítjük, majd feloldjuk benne az élesztőt és a cukrot. Hagyjuk pihenni 5-10 percig, hogy az élesztő felhabosodjon.
A tej ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt. Langyos víz ideális.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót. Add hozzá a felfutott élesztős tejet és az olvasztott vajat, majd gyúrd össze a tésztát.
A tészta akkor jó, ha sima és rugalmas. Ha túl ragadós, adj hozzá egy kis lisztet, ha túl száraz, egy kevés tejet.
Takard le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen körülbelül 1 órán át, amíg meg nem duplázódik.
A kelesztéshez meleg helyet válassz, például a sütőbe, alacsony hőmérsékleten.
Miután a tészta megkelt, borítsd ki egy lisztezett felületre, és nyújtsd ki téglalap alakúra.
A tészta nyújtásakor ügyelj arra, hogy ne legyen túl vastag, mert így nem fognak jól feltekerni.
Keverd össze a karamellás szirupot, a karamellás cukrot és a fahéjat. Kend meg egyenletesen a tésztát a karamellás töltelékkel.
A karamellás tölteléknek simának és könnyen kenhetőnek kell lennie. Ha túl sűrű, egy kis tejet adhatunk hozzá.
A tésztát tekerd fel szorosan, majd vágd fel 3-4 cm-es darabokra, hogy kis tekercseket kapj.
A tekercsek legyenek egyenletesek, hogy szépen megsüljenek.
Tedd a tekercseket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és hagyd pihenni 20-30 percig, hogy még jobban megkeljenek.
A pihentetés segít abban, hogy a tészták szépen megemelkedjenek a sütés során.
A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. A pihentetés után kend meg a tekercseket egy kevés tejjel, és süsd őket 15-20 percig, amíg aranybarna és ropogósak lesznek.
A sütés során figyeld a tekercseket, hogy ne égjenek meg. Ha kell, tedd rá alufóliát.
Miután a kanelbullek megsültek, hagyd őket hűlni, majd tálald melegen, hogy a karamellás töltelék kellemesen lágy maradjon.
A frissen sült kanelbullek a legfinomabbak, így érdemes még melegen tálalni őket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.