A tejet melegítsd meg, majd oldd fel benne az élesztőt. Hagyjuk 5-10 percig pihenni.
A tej ne legyen túl forró, hogy ne öljük meg az élesztőt, körülbelül 37°C legyen.
A lisztet szitáld át, majd add hozzá a sót és a cukrot. Keverd össze, és add hozzá a felfuttatott élesztős tejet, a tojást és az olvasztott vajat.
A tészta akkor lesz megfelelő, ha rugalmas és enyhén ragadós, de nem túl puha.
Gyúrd a tésztát simára, majd takard le és hagyd kelni 1-1,5 órán át, amíg a térfogata duplájára nő.
A tészta a megfelelő állagot akkor éri el, ha nem ragad a kezedhez, és szépen elválik az edény falától.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki egy téglalap alakúra, majd kend meg olvasztott vajjal. Szórd rá a fahéjat, cukrot és a mazsolát.
Ha szereted, a mazsolát előzőleg egy kicsit beáztathatod vízben, hogy puhább legyen.
A tésztát szorosan tekerd fel, majd vágd 3-4 cm széles darabokra. Helyezd a darabokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A tészta feltekerésekor ügyelj arra, hogy ne legyen túl laza, mert a kanelbulle nem fog jól összeállni.
Hagyd pihenni 30 percig, majd kend meg tojásos tejjel, hogy szép fényt adjon neki a sütés után.
A tojásos tej segít, hogy a péksütemények teteje szép aranybarna legyen.
Süsd előmelegített 180°C-os sütőben 15-20 percig, amíg a kanelbulle aranybarnára sül.
A sütő idő alatt ne nyisd ki túl gyakran a sütőt, mert a hőmérséklet ingadozása miatt nem sül egyenletesen.
Miután elkészült, hagyd hűlni egy kicsit, majd tálald melegen.
A legfinomabb akkor, ha frissen tálalod, de egy nap után is kiváló reggelire vagy uzsonnára.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.