A langyos tejben oldd fel az élesztőt, majd adj hozzá egy kanál cukrot és egy kevés lisztet. Keverd el és hagyd pihenni 10 percig, hogy felfusson.
A langyos tej segít az élesztőnek aktiválódni, ne legyen túl forró, mert megöli az élesztőt!
A lisztet tedd egy nagy tálba, add hozzá a sót, cukrot, tojást és a vaníliás cukrot. A felfuttatott élesztőt öntsd hozzá, és kezd el összegyúrni a tésztát. A tészta akkor jó, ha puha és enyhén ragadós.
Ha túl száraznak tűnik a tészta, adj hozzá még egy kevés langyos tejet!
Ha a tészta összeállt, add hozzá a megolvasztott vajat, és gyúrd tovább, amíg sima és rugalmas lesz. Hagyjuk pihenni egy meleg helyen, letakarva, körülbelül 1 órát, hogy a tészta megkeljen.
A pihenési idő alatt a tészta szépen megkel és könnyebben dolgozhatóvá válik.
A megkelt tésztát borítsd ki egy enyhén lisztezett felületre, majd nyújtsd ki 1 cm vastagra. Készítsd elő a tölteléket: keverd össze a vaníliás cukrot és a fahéjat.
Ne nyújtsd túl vékonyra a tésztát, hogy a Kanelbulle szép és puha maradjon.
A kinyújtott tésztát kend meg olvasztott vajjal, majd szórd meg egyenletesen a vaníliás-cukros fahéjjal.
Ha szeretnéd, még egy kis cukrot is szórhatsz a töltelékhez, hogy édesebb legyen.
A tésztát hajtsd fel, és vágd egyenlő csíkokra. Minden csíkot tekerj fel, hogy kis hengereket kapj, majd formázd meg a kerek Kanelbulle-ket.
Használj éles kést a tészta vágásához, hogy a csíkok ne ragadjanak össze.
Helyezd a Kanelbulle-ket sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyd őket pihenni 15 percig, hogy a tészta ismét kicsit megkeljen.
Ez a pihenési idő segít abban, hogy a tészta könnyű és puha legyen a sütés után.
A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. A Kanelbulle-ket kend meg tejjel, majd süsd őket 15-20 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz a külsejük.
Ha túl gyorsan barnulnak, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy belül is átsüljenek.
Miután megsültek, hagyd őket egy kicsit hűlni, majd tálald frissen, és élvezd a vaníliás, fahéjas illatot!
Tálald frissen, és ha szeretnéd, egy kevés porcukorral is megszórhatod őket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.