Kanelstang vajkrémmel, dán fahéjas sütemény, krémes vajkrémmel.

Kanelstang vajkrémmel

A Kanelstang egy hagyományos dán sütemény, amely a fahéjas ízek és a puha tészta tökéletes kombinációját hozza létre. A vajkrémmel tálalva egy igazán édes élményt ad, amit mindenki szeretni fog. Az édesség a dán kávéházak népszerű fogása, és most te is elkészítheted otthon.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
20 g Élesztő
250 ml Meleg tej
100 g Cukor
500 g Liszt
150 g Vaj
1 tk. Fahéj
1 csipet
1 db Tojás
1 cs. Vaníliás cukor
150 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejet melegítsd fel langyosra, és oldd fel benne az élesztőt és egy evőkanál cukrot. Hagyd állni 5-10 percig, hogy felfusson.

    A tej ne legyen túl forró, mert akkor elpusztíthatja az élesztőt, ami nem fog megkelni.

    2

    A lisztet egy nagy tálba szitáld, majd add hozzá a sót, a maradék cukrot, a fahéjat és a tojást. Öntsd bele a felfuttatott élesztős keveréket, és kezd el alaposan összedolgozni.

    Használhatsz mixerrel is dagasztani, hogy gyorsabban és egyenletesebben keverd össze.

    3

    Amikor a tészta már összeállt, add hozzá a puha vajat, és folytasd a dagasztást, amíg a tészta sima és rugalmas nem lesz. Ha szükséges, adj hozzá egy kis lisztet.

    Ha a tészta túl ragadós, egy kevés lisztet adj hozzá, de ne túl sokat, hogy ne legyen túl kemény.

    4

    Hagyd a tésztát kelni egy meleg helyen, letakarva 1 órán át, amíg duplájára nem nő.

    A legjobb, ha a tésztát meleg, de nem túl forró helyen pihenteted, például a konyhában.

    5

    Miután a tészta megkelt, nyújtsd ki egy téglalap alakú lappá, majd kend meg vajjal. Szórd meg cukorral és fahéjjal.

    A fahéjat és cukrot egyenletesen szórd el a tésztán, hogy minden falat finom legyen.

    6

    Tekerje fel a tésztát, és vágd fel egyforma darabokra. Tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és hagyd pihenni 15-20 percig.

    Ne aggódj, ha a tészták nem tökéletesek, sütés közben szépen össze fognak állni.

    7

    Süsd a kanelstangot 180°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    A sütési idő a sütő típusától függően változhat, ezért figyeld őket, hogy ne égjenek meg.

    8

    A vajkrémhez a puha vajat keverd habosra, majd add hozzá a vaníliás cukrot és a tejszínt. Keverd simára, és kend a frissen sült kanelstangokra.

    A vajkrém nemcsak finom, hanem krémes állagú, így könnyen elkenhető lesz.

    9

    Tálald a kanelstangokat melegen, a vajkrémmel megkenve. Tökéletes desszert vagy reggeli.