A tejet melegítsd fel langyosra, és oldd fel benne az élesztőt és egy evőkanál cukrot. Hagyd állni 5-10 percig, hogy felfusson.
A tej ne legyen túl forró, mert akkor elpusztíthatja az élesztőt, ami nem fog megkelni.
A lisztet egy nagy tálba szitáld, majd add hozzá a sót, a maradék cukrot, a fahéjat és a tojást. Öntsd bele a felfuttatott élesztős keveréket, és kezd el alaposan összedolgozni.
Használhatsz mixerrel is dagasztani, hogy gyorsabban és egyenletesebben keverd össze.
Amikor a tészta már összeállt, add hozzá a puha vajat, és folytasd a dagasztást, amíg a tészta sima és rugalmas nem lesz. Ha szükséges, adj hozzá egy kis lisztet.
Ha a tészta túl ragadós, egy kevés lisztet adj hozzá, de ne túl sokat, hogy ne legyen túl kemény.
Hagyd a tésztát kelni egy meleg helyen, letakarva 1 órán át, amíg duplájára nem nő.
A legjobb, ha a tésztát meleg, de nem túl forró helyen pihenteted, például a konyhában.
Miután a tészta megkelt, nyújtsd ki egy téglalap alakú lappá, majd kend meg vajjal. Szórd meg cukorral és fahéjjal.
A fahéjat és cukrot egyenletesen szórd el a tésztán, hogy minden falat finom legyen.
Tekerje fel a tésztát, és vágd fel egyforma darabokra. Tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és hagyd pihenni 15-20 percig.
Ne aggódj, ha a tészták nem tökéletesek, sütés közben szépen össze fognak állni.
Süsd a kanelstangot 180°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig, amíg aranybarnára sülnek.
A sütési idő a sütő típusától függően változhat, ezért figyeld őket, hogy ne égjenek meg.
A vajkrémhez a puha vajat keverd habosra, majd add hozzá a vaníliás cukrot és a tejszínt. Keverd simára, és kend a frissen sült kanelstangokra.
A vajkrém nemcsak finom, hanem krémes állagú, így könnyen elkenhető lesz.
Tálald a kanelstangokat melegen, a vajkrémmel megkenve. Tökéletes desszert vagy reggeli.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.