A káposztát vágd vékony csíkokra, a burgonyát, vöröshagymát és fokhagymát hámozd meg, majd kockázd fel vagy aprítsd.
A káposztát minél vékonyabbra vágd, hogy hamarabb megpuhuljon.
Egy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd párold üvegesre a hagymát 2-3 perc alatt közepes lángon.
A hagymát ne pirítsd, csak párold, hogy édesebb íze legyen.
Add hozzá a fokhagymát és a köménymagot, majd pirítsd 1 percig, hogy az ízek felszabaduljanak.
A köménymag pirítása fokozza az ízét.
Add hozzá a káposztát és a burgonyát, keverd át, majd öntsd fel a zöldségalaplével. Forrald fel.
Ha nincs zöldségalaplé, használhatsz vizet is, de az alaplé gazdagabb ízt ad.
Főzd közepes lángon kb. 20 percig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.
Főzés közben néha keverd meg, nehogy leégjen az alja.
Vedd le a tűzről, majd botmixerrel pürésítsd simára. Ha túl sűrű, kevés alaplével hígíthatod.
Pürésítéskor óvatosan dolgozz, mert a forró leves fröccsenhet.
Add hozzá a tejszínt, sózd, borsozd ízlés szerint, és melegítsd 1-2 percig. Ne forrald újra.
A tejszínt alacsony lángon melegítsd, hogy ne csapódjon ki.
Tálaláskor megszórhatod kevés őrölt köménnyel vagy pirított kenyérkockával.
A pirított kenyérkockák ropogós textúrát adnak a levesnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.