Először készítsd elő az összetevőket: aprítsd fel a kapribogyót, reszeld le a fokhagymát és a narancs héját.
A narancshéjat csak a színes részét reszeld le, mert a fehér része keserű lehet.
Egy közepes tálban keverd össze a lime-levet, narancslevet, olívaolajat és mézet, amíg homogén állagú nem lesz.
A mézet érdemes először egy kis meleg vízben feloldani, hogy könnyebben elkeveredjen a többi hozzávalóval.
Add hozzá az aprított kapribogyót, a reszelt fokhagymát és a narancshéjat. Keverd alaposan össze.
A narancshéjat csak a külső, színes részét reszeld le, mert a fehér rész keserű lehet.
Ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint, majd hagyd pihenni a hűtőszekrényben legalább 15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtőben pihentetés segít, hogy az ízek jobban összeérjenek, és a szósz még finomabb legyen.
Tálald friss salátákhoz, grillezett halakhoz vagy csirkehús mellé. Ha marad, tárold légmentesen zárható edényben a hűtőszekrényben.
Tálalás előtt kóstold meg a szószt, és ha szükséges, adj hozzá még egy kis lime-levet vagy mézet az ízek kiegyensúlyozásához.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.