Kapribogyós lime narancsmártás tálalva

Kapribogyós lime narancsmártás

A kapribogyós lime narancsmártás egy különleges, frissítő kombinációja az édes és savanykás ízeknek. A kapribogyó sós, pikáns íze tökéletes harmóniát alkot a lime frissességével és a narancs édes-savanykás karakterével, míg a méz és fokhagyma finom egyensúlyt teremt az összetevők között. Ez a mártás kiválóan passzol friss salátákhoz, grillezett halakhoz vagy csirkehús mellé. Képzeld el, ahogy a lime és narancs illata betölti a konyhát, miközben a kapribogyó intenzív ízvilága kiemeli az étel frissességét. Az elkészítése egyszerű és gyors, így bármikor elkészítheted, hogy feldobd vele a fogásaidat.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
50 g Kapribogyó
30 ml Frissen facsart lime-lé
50 ml Frissen facsart narancslé
20 ml Olívaolaj
15 g Méz
1 gerezd Fokhagyma
1 csipet
1 csipet Fekete bors
1 tk. Narancshéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Először készítsd elő az összetevőket: aprítsd fel a kapribogyót, reszeld le a fokhagymát és a narancs héját.

    A narancshéjat csak a színes részét reszeld le, mert a fehér része keserű lehet.

    2

    Egy közepes tálban keverd össze a lime-levet, narancslevet, olívaolajat és mézet, amíg homogén állagú nem lesz.

    A mézet érdemes először egy kis meleg vízben feloldani, hogy könnyebben elkeveredjen a többi hozzávalóval.

    3

    Add hozzá az aprított kapribogyót, a reszelt fokhagymát és a narancshéjat. Keverd alaposan össze.

    A narancshéjat csak a külső, színes részét reszeld le, mert a fehér rész keserű lehet.

    4

    Ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint, majd hagyd pihenni a hűtőszekrényben legalább 15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtőben pihentetés segít, hogy az ízek jobban összeérjenek, és a szósz még finomabb legyen.

    5

    Tálald friss salátákhoz, grillezett halakhoz vagy csirkehús mellé. Ha marad, tárold légmentesen zárható edényben a hűtőszekrényben.

    Tálalás előtt kóstold meg a szószt, és ha szükséges, adj hozzá még egy kis lime-levet vagy mézet az ízek kiegyensúlyozásához.