Kapribogyós tejszínes mangószósz tálalva

Kapribogyós tejszínes mangószósz

A kapribogyós tejszínes mangószósz egy igazán különleges kombináció, amely az édes, sós és krémes ízek tökéletes harmóniáját nyújtja. A mangó édes íze tökéletesen kiegyensúlyozza a kapribogyó sós karakterét, míg a tejszín lágy krémességet ad a szósznak. Ez a mártás ideális kiegészítő grillezett halakhoz, csirkehúshoz vagy akár tésztákhoz is. Képzeld el, ahogy a mangó és kapribogyó illata betölti a konyhát, miközben a szósz lassan sűrűsödik a tűzön. Ez a szósz nemcsak ízletes, de könnyen elkészíthető is, így bármely étkezést különlegessé tesz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Érett mangó
50 g Kapribogyó
200 ml Tejszín
30 g Vaj
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
50 ml Fehérbor
20 ml Citromlé
5 g
3 g Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az alapanyagokat: a mangót hámozd meg, magozd ki és vágd apró kockákra, a vöröshagymát és fokhagymát aprítsd finomra, a kapribogyót öblítsd le.

    A mangót érdemes éretten, de nem túléretten használni, hogy a szósz kellemesen édes legyen. Ha nincs friss mangód, használhatsz fagyasztottat is, de előtte hagyd teljesen kiolvadni.

    2

    Egy közepes méretű serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes lángon. Add hozzá az aprított vöröshagymát, és párold 3-4 percig, amíg üveges lesz.

    Ügyelj arra, hogy a vajat ne égesd meg, mert az keserű ízt adhat a szósznak. Ha szükséges, vedd lejjebb a lángot.

    3

    Add hozzá az aprított fokhagymát, majd pirítsd további 1 percig, amíg illatos lesz.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megkeseredhet. Amikor illatos, már jó.

    4

    Öntsd hozzá a fehérbort, majd főzd 2-3 percig, hogy az alkohol elpárologjon.

    A száraz fehérbor a legjobb választás ehhez a szószhoz. Ha nincs fehérborod, helyettesítheted egy kevés csirkehúslevessel is.

    5

    Add hozzá a felkockázott mangót és kapribogyót, majd öntsd rá a tejszínt. Keverd alaposan össze.

    A tejszín legyen legalább 30%-os zsírtartalmú, hogy a szósz megfelelően sűrű legyen.

    6

    Fűszerezd sóval, borssal, majd add hozzá a citromlevet. Forrald fel, majd csökkentsd a hőfokot alacsonyra, és főzd 10-15 percig, amíg a szósz besűrűsödik.

    A szószt folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen le az alja. Ha túl sűrű lenne, adhatsz hozzá egy kevés tejszínt vagy vizet.

    7

    Kóstold meg a szószt, és ha szükséges, állítsd be az ízeket több citromlével a frissességért vagy kapribogyóval az intenzívebb sós ízért.

    Az ízek finomhangolása nagyon fontos! Légy bátor, és kísérletezz a fűszerekkel, hogy a saját ízlésednek megfelelő szószt kapj.

    8

    Hagyd kissé kihűlni, majd tálald grillezett halak, csirkehús vagy tészta mellé.

    A szósz melegen és hidegen is finom. Ha előre elkészíted, hűtőben tárold, és tálalás előtt melegítsd fel.