Készítsd elő az alapanyagokat: a mangót hámozd meg, magozd ki és vágd apró kockákra, a vöröshagymát és fokhagymát aprítsd finomra, a kapribogyót öblítsd le.
A mangót érdemes éretten, de nem túléretten használni, hogy a szósz kellemesen édes legyen. Ha nincs friss mangód, használhatsz fagyasztottat is, de előtte hagyd teljesen kiolvadni.
Egy közepes méretű serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes lángon. Add hozzá az aprított vöröshagymát, és párold 3-4 percig, amíg üveges lesz.
Ügyelj arra, hogy a vajat ne égesd meg, mert az keserű ízt adhat a szósznak. Ha szükséges, vedd lejjebb a lángot.
Add hozzá az aprított fokhagymát, majd pirítsd további 1 percig, amíg illatos lesz.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megkeseredhet. Amikor illatos, már jó.
Öntsd hozzá a fehérbort, majd főzd 2-3 percig, hogy az alkohol elpárologjon.
A száraz fehérbor a legjobb választás ehhez a szószhoz. Ha nincs fehérborod, helyettesítheted egy kevés csirkehúslevessel is.
Add hozzá a felkockázott mangót és kapribogyót, majd öntsd rá a tejszínt. Keverd alaposan össze.
A tejszín legyen legalább 30%-os zsírtartalmú, hogy a szósz megfelelően sűrű legyen.
Fűszerezd sóval, borssal, majd add hozzá a citromlevet. Forrald fel, majd csökkentsd a hőfokot alacsonyra, és főzd 10-15 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
A szószt folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen le az alja. Ha túl sűrű lenne, adhatsz hozzá egy kevés tejszínt vagy vizet.
Kóstold meg a szószt, és ha szükséges, állítsd be az ízeket több citromlével a frissességért vagy kapribogyóval az intenzívebb sós ízért.
Az ízek finomhangolása nagyon fontos! Légy bátor, és kísérletezz a fűszerekkel, hogy a saját ízlésednek megfelelő szószt kapj.
Hagyd kissé kihűlni, majd tálald grillezett halak, csirkehús vagy tészta mellé.
A szósz melegen és hidegen is finom. Ha előre elkészíted, hűtőben tárold, és tálalás előtt melegítsd fel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.