Aprítsd finomra a vöröshagymát és a fokhagymát, hogy egyenletesen eloszoljanak a szószban.
Használhatsz aprítógépet is a hagymák finomra vágásához.
Egy közepes méretű serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes lángon, majd add hozzá a hagymát és pirítsd üvegesre.
A vaj ne égjen meg, mert keserű ízt ad a szósznak.
Öntsd hozzá a fehérbort, majd forrald fel, és főzd addig, amíg a bor mennyisége a felére csökken, hogy intenzívebb ízt kapjon.
Száraz fehérbort használj, például Sauvignon Blanc-t vagy Pinot Grigio-t.
Add hozzá a dijoni mustárt, majd keverd el alaposan a mártásban.
Ha nincs dijoni mustárod, használhatsz helyette más, enyhébb mustárt is.
Öntsd hozzá a tejszínt, és keverd simára, hogy krémes állagot kapj.
Használj magas zsírtartalmú tejszínt (30% feletti), hogy a szósz sűrűbb legyen.
Aprítsd finomra a kapribogyót, majd add hozzá a szószhoz, és főzd további 5 percig alacsony lángon.
A kapribogyót érdemes lecsepegtetni és papírtörlővel leitatni, mielőtt aprítod.
Ízesítsd sóval és borssal, majd keverd át alaposan, hogy az ízek összeérjenek.
Óvatosan sózd, mert a kapribogyó is sós.
Hagyd kissé hűlni, majd tálald grillezett halakhoz, csirkéhez vagy sült zöldségek mellé.
A szószt tálalás előtt megszórhatod friss petrezselyemmel vagy snidlinggel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.