Mosd meg az uborkát, hámozd meg, és reszeld le finomra. Nyomkodd ki a felesleges nedvességet egy konyharuha segítségével.
A konyharuha helyett használhatsz sűrű szövésű szűrőt is a nedvesség eltávolításához.
Aprítsd fel a friss kaprot, és reszeld le a fokhagymát.
A kaprot ollóval is felapríthatod, így elkerülheted, hogy megbarnuljon.
Egy közepes méretű tálban keverd össze a görög joghurtot, a citromlevet és a fokhagymát.
A citromlé segít a fokhagyma ízének lágyításában.
Add hozzá a reszelt uborkát és az aprított kaprot, majd keverd alaposan össze.
Az uborkát reszelés után nyomkodd ki, hogy ne vizezze fel a mártást.
Ízesítsd sóval és őrölt fekete borssal, majd keverd át ismét.
Kóstold meg, és ízlés szerint adj hozzá több sót, borsot vagy citromlevet.
Hűtsd le a mártást legalább 15 percre, hogy az ízek összeérjenek. Tálald friss zöldségekhez, grillezett húsokhoz vagy salátákhoz.
A mártás hűtőben tárolva 2-3 napig eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.