Az uborkát reszeld le finomra, majd enyhén sózd meg és hagyd állni 5 percig, hogy kiengedje a levét.
A só segít az uborkának kiengedni a felesleges vizet, így a szósz nem lesz túl híg.
Aprítsd finomra a friss kaprot, hogy egyenletesen eloszoljon a szószban.
A kaprot közvetlenül felhasználás előtt aprítsd, hogy megőrizze az aromáját.
Hámozd meg és zúzd össze a fokhagymát, hogy finomabb állagot kapj.
A fokhagymát egy kés lapjával is összezúzhatod, majd apróra vághatod. Így intenzívebb ízt kapsz.
Egy közepes tálban keverd össze a natúr joghurtot, az olívaolajat és a citromlevet.
Használj sűrű, görög joghurtot a krémesebb állagért.
Nyomkodd ki a reszelt uborkából a felesleges nedvességet, majd add hozzá a joghurtos keverékhez.
A legjobb, ha egy tiszta konyharuhán vagy gézen keresztül nyomkodod ki az uborkát.
Add hozzá az aprított kaprot és a zúzott fokhagymát, majd keverd össze alaposan.
A kaprot érdemes közvetlenül tálalás előtt hozzáadni, hogy megőrizze frissességét és élénk színét.
Ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint, majd hagyd a szószt állni a hűtőben legalább 15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Kóstold meg a szószt, mielőtt a hűtőbe teszed, és szükség szerint igazítsd az ízeket.
Tálald grillezett húsokhoz, sült zöldségekhez vagy friss saláták mellé.
A szósz néhány napig eláll a hűtőben, de a legjobb frissen fogyasztani.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.