Kapros lime tejszínes mártás tálalva

Kapros lime tejszínes mártás

A kapros mártások a skandináv és kelet-európai konyhákban különösen népszerűek, ahol a friss kapor gyakran kíséri a halételeket és zöldségeket. A lime hozzáadásával ez a klasszikus mártás modern, frissítő csavart kap, amely tökéletesen kiegyensúlyozza a tejszín krémességét. Ahogy a vajban piruló fokhagyma illata keveredik a lime friss citrusos aromájával, a konyhát betölti a frissesség és a krémes gazdagság ígérete. A szósz titka az egyszerűségében rejlik: a kapor, lime és tejszín tökéletes harmóniát alkot. Ez a mártás kiválóan illik grillezett halakhoz, sült csirkéhez vagy akár párolt zöldségekhez is, hogy egy könnyű, mégis ízletes kiegészítőt nyújtson.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
240 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 ml Tejszín
10 g Friss kapor
2 ek. Friss lime lé
20 g Vaj
2 gerezd Fokhagyma
0.5 tk.
0.25 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Előkészítés: Aprítsd finomra a friss kaprot és a fokhagymát. Facsard ki a lime levét.

    A hozzávalók előkészítése meggyorsítja a főzést.

    2

    Pirítás: Egy közepes méretű serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes lángon. Add hozzá az aprított fokhagymát, és párold 1-2 percig, amíg illatos lesz.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.

    3

    Tejszín hozzáadása: Öntsd hozzá a tejszínt, és keverd alacsony lángon, amíg felmelegszik, de ne forrald fel.

    A magas zsírtartalmú tejszín (30% feletti) kevésbé hajlamos a kicsapódásra.

    4

    Fűszerezés: Add hozzá a lime levét, a sót, a borsot és az aprított kaprot. Főzd alacsony lángon 5-7 percig, amíg a szósz besűrűsödik.

    A lime levét fokozatosan adagold, kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá többet.

    5

    Finomítás: Kóstold meg a szószt, és ha szükséges, adj hozzá több lime levet vagy kaprot az íz fokozása érdekében.

    Ha túl savanyú, egy kevés cukorral vagy mézzel ellensúlyozhatod.

    6

    Tálalás: A mártást melegen tálald halételekhez, csirkéhez vagy zöldségekhez. Friss kaporral díszítheted.

    A mártást ne hagyd sokáig állni, mert a tejszín kicsapódhat.