Frissen sĂŒlt kapros tĂșrĂłs lepĂ©ny, aranybarnĂĄra sĂŒtve, szeletekre vĂĄgva egy tĂĄlcĂĄn.

Kapros tĂșrĂłs lepĂ©ny

A Kapros tĂșrĂłs lepĂ©ny egy igazi magyar klasszikus, amely a tĂșrĂł Ă©s a friss kapor egyedĂŒlĂĄllĂł kombinĂĄciĂłjĂĄt kĂ­nĂĄlja. A lepĂ©ny tĂ©sztĂĄja könnyed Ă©s puha, mĂ­g a tĂșrĂłs töltelĂ©k gazdag Ă©s Ă­nycsiklandĂł. A kapor frissĂ­tƑ Ă­ze pedig az egĂ©sz Ă©telt kĂŒlönlegessĂ© teszi, Ă­gy egy igazĂĄn Ă­nycsiklandĂł Ă©telt kapunk.

A kapros tĂșrĂłs lepĂ©ny ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs lehet reggelire vagy vacsorĂĄra, de akĂĄr vendĂ©gsĂ©g alkalmĂĄval is nagy sikert arathat. Az Ă©tel egyszerƱ, gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă©s remek vĂĄlasztĂĄs, ha valami gyorsan, de finom Ă©telt szeretnĂ©nk kĂ©szĂ­teni.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 Ăłra
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 5
⭕ 300 g Liszt
⭕ 100 g Vaj
⭕ 50 g Cukor
⭕ 150 g Tejföl
⭕ 2 db Tojás
⭕ 500 g TĂșrĂł
⭕ 1 csokor Kapor
⭕ 1 tk. Só Info

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, vajat, cukrot, sĂłt Ă©s egy tojĂĄst, majd gyĂșrd össze, Ă©s tedd a hƱtƑbe 30 percre.

    A vajat hidegen, kockĂĄkra vĂĄgva adjuk a liszthez, Ă©s gyorsan morzsoljuk össze, hogy ne olvadjon meg. A hƱtĂ©s segĂ­t a tĂ©sztĂĄnak pihenni Ă©s könnyebben nyĂșjthatĂłvĂĄ vĂĄlni.

    2

    NyĂșjtsd ki a tĂ©sztĂĄt, Ă©s tedd egy kivajazott tepsibe.

    A tĂ©sztĂĄt lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsuk ki, Ă©s Ăłvatosan helyezzĂŒk a tepsibe. A tĂ©szta szĂ©leit nyomkodjuk a tepsi oldalĂĄra.

    3

    A tĂșrĂłt keverd össze a tejföllel, aprĂłra vĂĄgott kaporral Ă©s egy tojĂĄssal, majd simĂ­tsd a tĂ©sztĂĄra.

    A tĂșrĂłt villĂĄval törjĂŒk ĂĄt, hogy ne maradjanak benne csomĂłk. A kapor mennyisĂ©gĂ©t Ă­zlĂ©s szerint vĂĄltoztathatjuk.

    4

    ElƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben 180°C-on sĂŒsd kb. 40 percig, amĂ­g a teteje aranybarnĂĄra sĂŒl.

    A sĂŒtĂ©si idƑ a sĂŒtƑtƑl fĂŒggƑen vĂĄltozhat. Ha a teteje tĂșl gyorsan barnul, takarjuk le alufĂłliĂĄval.

    5

    Hagyd hƱlni, majd szeleteld fel, és tålald.

    A lepĂ©nyt hagyjuk teljesen kihƱlni, mielƑtt felszeleteljĂŒk, mert melegen könnyen szĂ©tesik.