Kapros uborkás gyömbérszósz tálalva

Kapros uborkás gyömbérszósz

A kapros uborkás gyömbérszósz a mediterrán és közel-keleti konyha ihlette frissítő öntet. Az uborka ropogós textúrája és a gyömbér fűszeressége tökéletes egyensúlyban van a lime savanykásságával és a kapor frissességével. Ez a szósz remek kiegészítője grillezett lazacnak, csirkének vagy akár vegetáriánus fogásoknak. Egy forró nyári napon hűsítő mártásként is tökéletes, friss zöldségekkel vagy pirított pitával fogyasztva. Ha intenzívebb ízeket szeretnél, próbáld ki egy kevés mustárral vagy extra fokhagymával.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
90 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Görög joghurt
100 g Uborka
10 g Friss kapor
10 g Friss gyömbér
20 ml Friss lime lé
10 g Méz
1 gerezd Fokhagyma
1 csipet
1 csipet Frissen őrölt fehér bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az uborkát reszeld finomra, majd nyomkodd ki belőle a felesleges nedvességet.

    A kinyomkodás azért fontos, hogy a szósz ne legyen túl vizes.

    2

    A gyömbért és a fokhagymát reszeld le, a kaprot aprítsd finomra.

    A gyömbér mennyiségével óvatosan bánj, mert nagyon intenzív íze van.

    3

    Egy tálban keverd össze a görög joghurtot, a lime levét és a mézet.

    Ha nincs lime, használhatsz citromot is.

    4

    Add hozzá az uborkát, a reszelt gyömbért, a fokhagymát és a kaprot, majd alaposan keverd el.

    Az uborkát érdemes előzőleg kicsit kinyomkodni, hogy ne legyen túl vizes a szósz.

    5

    Ízesítsd sóval és fehér borssal, majd keverd simára.

    Kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá több lime levet vagy mézet az ízlésednek megfelelően.

    6

    Hűtsd legalább 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtés segít abban, hogy a szósz még frissítőbb legyen.

    7

    Tálald hidegen halételekhez, grillezett húsokhoz vagy friss zöldségek mellé.

    A szósz hűtőben tárolva 1-2 napig eláll.