Az uborkát reszeld finomra, majd nyomkodd ki belőle a felesleges nedvességet.
A kinyomkodás azért fontos, hogy a szósz ne legyen túl vizes.
A gyömbért és a fokhagymát reszeld le, a kaprot aprítsd finomra.
A gyömbér mennyiségével óvatosan bánj, mert nagyon intenzív íze van.
Egy tálban keverd össze a görög joghurtot, a lime levét és a mézet.
Ha nincs lime, használhatsz citromot is.
Add hozzá az uborkát, a reszelt gyömbért, a fokhagymát és a kaprot, majd alaposan keverd el.
Az uborkát érdemes előzőleg kicsit kinyomkodni, hogy ne legyen túl vizes a szósz.
Ízesítsd sóval és fehér borssal, majd keverd simára.
Kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá több lime levet vagy mézet az ízlésednek megfelelően.
Hűtsd legalább 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtés segít abban, hogy a szósz még frissítőbb legyen.
Tálald hidegen halételekhez, grillezett húsokhoz vagy friss zöldségek mellé.
A szósz hűtőben tárolva 1-2 napig eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.