Egy pohár karácsonyi almabor narancsszelettel és fahéjrúddal.

Karácsonyi almabor

A karácsonyi almabor eredete az angolszász országokban keresendő, ahol a melegített almabort tradicionálisan fűszerekkel és gyümölcsökkel gazdagították. Ez az ital nemcsak melegen tartotta az embereket a hideg téli estéken, hanem kellemes ünnepi illattal és ízvilággal töltötte meg az otthonokat. Napjainkban világszerte népszerűvé vált, különösen a karácsonyi vásárokon és családi összejöveteleken.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 l Almabor
1 db Narancs
1 db Citrom
2 db Fahéjrúd
6 db Szegfűszeg
3 ek. Méz
1 db Csillagánizs

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Öntsük az almabort egy nagy lábasba, majd adjuk hozzá a szeletekre vágott narancsot és citromot.

    Használj jó minőségű, lehetőleg frissen préselt almabort a legjobb ízélmény érdekében. A citrusféléket alaposan mosd meg, mielőtt felvágod.

    2

    Tegyük bele a fahéjrudakat, a szegfűszegeket, a csillagánizst és a mézet. Alacsony lángon kezdjük el melegíteni.

    A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha édesebben szereted, tegyél bele több mézet.

    3

    Hagyjuk, hogy a keverék lassan felforrósodjon, miközben az ízek kioldódnak, de ügyeljünk arra, hogy ne forraljuk fel.

    A lassú melegítés segít, hogy a fűszerek és a gyümölcsök ízei jobban kioldódjanak. Ha felforralod, az alkohol elpárologhat, és az ízek is megváltozhatnak.

    4

    Amikor az ital megfelelő hőmérsékletű és aromás, szűrjük le, hogy eltávolítsuk a fűszereket és a gyümölcsdarabokat.

    A leszűrt fűszereket és gyümölcsdarabokat ne dobd ki! Tedd őket egy tüllzacskóba, és használd fel fürdővízhez.

    5

    Az elkészült karácsonyi almabort forrón tálaljuk hőálló poharakban, és díszíthetjük narancsszeletekkel vagy egy fahéjrúddal.

    Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni, adj hozzá egy kevés rumot vagy calvadost.