Öntsük az almabort egy nagy lábasba, majd adjuk hozzá a szeletekre vágott narancsot és citromot.
Használj jó minőségű, lehetőleg frissen préselt almabort a legjobb ízélmény érdekében. A citrusféléket alaposan mosd meg, mielőtt felvágod.
Tegyük bele a fahéjrudakat, a szegfűszegeket, a csillagánizst és a mézet. Alacsony lángon kezdjük el melegíteni.
A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha édesebben szereted, tegyél bele több mézet.
Hagyjuk, hogy a keverék lassan felforrósodjon, miközben az ízek kioldódnak, de ügyeljünk arra, hogy ne forraljuk fel.
A lassú melegítés segít, hogy a fűszerek és a gyümölcsök ízei jobban kioldódjanak. Ha felforralod, az alkohol elpárologhat, és az ízek is megváltozhatnak.
Amikor az ital megfelelő hőmérsékletű és aromás, szűrjük le, hogy eltávolítsuk a fűszereket és a gyümölcsdarabokat.
A leszűrt fűszereket és gyümölcsdarabokat ne dobd ki! Tedd őket egy tüllzacskóba, és használd fel fürdővízhez.
Az elkészült karácsonyi almabort forrón tálaljuk hőálló poharakban, és díszíthetjük narancsszeletekkel vagy egy fahéjrúddal.
Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni, adj hozzá egy kevés rumot vagy calvadost.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.