Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz ki és lisztezz be egy tortaformát.
Használhatsz sütőpapírt is a forma kibéleléséhez a még biztosabb eredmény érdekében.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a szegfűszeget és a gyömbérport.
A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a kristálycukorral és barna cukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat, alaposan elkeverve minden egyes hozzáadás után.
A vaj legyen szobahőmérsékletű a könnyebb habosítás érdekében. A barna cukor mélyebb ízt ad a tortának.
Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez, váltogatva a tejjel. Végül keverd bele a reszelt narancshéjat és a mazsolát.
A narancshéj és a mazsola még karácsonyiasabbá teszi a tortát. A mazsolát sütés előtt áztasd rumba vagy narancslébe.
Öntsd a tésztát a formába, és süsd 30-35 percig. Hűtsd ki teljesen.
Tűpróbával ellenőrizd a torta átsülését. Ha a tű tisztán jön ki, a torta megsült.
A krémhez keverd össze a krémsajtot, a porcukrot és a vaníliát. Óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert tejszínt.
A krémsajt és a tejszín is legyen hideg a tökéletes krém érdekében.
Rétegezd a tortát a krémmel, a tetejét és oldalát is vond be egyenletesen, majd simítsd el.
Használj spatulát a krém egyenletes eloszlatásához.
Díszítsd a tortát ehető aranyporral, és szórd meg szárított narancskarikákkal vagy fahéjrudakkal a karácsonyi hangulat fokozásához.
A díszítéshez használhatsz más karácsonyi motívumokat is, például csillagokat vagy hópelyheket.
Hűtsd a tortát legalább egy órán át tálalás előtt, hogy az ízek összeérjenek.
A tortát légmentesen záródó dobozban tárold a hűtőben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.