Mosd meg az almákat alaposan, majd vágd vékony szeletekre. A héját rajta hagyhatod, ha természetes ízvilágot szeretnél.
Érdemes bio almát használni, ha a héját is rajta hagyod.
Egy nagy kancsó aljára helyezd az almaszeleteket és a fahéjrudakat. Egy fakanállal enyhén nyomkodd meg az almát, hogy az ízét kiadja.
Ne nyomkodd túl erősen, mert a lé kicsapódhat és az ital zavaros lehet.
Add hozzá a karamellszószt és a citromlevet, majd keverd alaposan össze, hogy a karamell egyenletesen eloszoljon.
Ha nincs karamellszószod, készíthetsz házilag is cukorból és tejszínből.
Öntsd hozzá az almalevet, és hagyd állni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Minél tovább áll, annál intenzívebb lesz az íze. Akár egy éjszakára is hűtőbe teheted.
Töltsd meg a kancsót jégkockákkal, majd öntsd fel szénsavas vízzel. Keverd meg óvatosan, hogy a szénsav ne vesszen el.
A szénsavas víz helyett használhatsz gyömbérsört is a pikánsabb ízért.
Tálald a cider-t hűtött poharakban, almaszeletekkel és egy kis karamellszósszal díszítve.
A pohár szélét is belemárthatod karamellszószba, majd darált dióba a látványosabb tálalásért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.