Készítsd elő a banánokat: hámozd meg, és vágd vékony szeletekre. Néhány szeletet tegyél félre a díszítéshez.
A banánokat közvetlenül a felhasználás előtt szeleteld fel, hogy ne barnuljanak meg. Ha előre szeleteled, locsold meg citromlével.
A cukrot egy serpenyőben lassú tűzön olvaszd meg, amíg karamellé válik. Ügyelj arra, hogy ne égjen meg.
A karamell készítésekor figyelj, hogy egyenletesen olvadjon a cukor. Ne keverd, csak a serpenyőt mozgasd körkörösen.
Amikor a karamell aranybarna, add hozzá a vajat, és keverd simára. Ezután lassan öntsd bele a tejszínt, folyamatos keverés mellett, hogy a karamellás szósz sima legyen.
A vaj és a tejszín legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben elkeveredjenek a karamellával. A tejszínt lassan öntsd bele, hogy ne csapódjon ki a karamell.
A zselatint áztasd be a vízbe, majd melegítsd fel alacsony lángon, amíg teljesen feloldódik. Keverd bele a karamellás szószba.
A zselatint ne forrald, mert elveszíti a zselésítő képességét. A feloldott zselatint alaposan keverd bele a karamellás szószba.
Helyezd a piskótalapot egy tortaformába, és rétegezd rá a banánszeleteket. Öntsd rá a karamellás krémet egyenletesen eloszlatva.
A banánszeleteket sűrűn rétegezd, hogy mindenhol legyen banán a tortában.
Helyezd a tortát a hűtőbe legalább 4 órára, hogy a krém megszilárduljon.
A legjobb, ha egy éjszakán át hűtöd a tortát, hogy a krém teljesen megszilárduljon.
A torta megszilárdulása után vedd ki a formából, és díszítsd a tetejét a félretett banánszeletekkel. Tálald frissen, vagy tárold hűtőben.
A tortát díszítheted tejszínhabbal, csokoládéforgáccsal vagy karamellöntettel is. A banánszeleteket locsold meg citromlével, hogy ne barnuljanak meg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.