Karamellás-banános torta díszítéssel

Karamellás-banános torta

A karamellás-banános torta igazi ínyencség, amely a krémes karamell és az édes banán harmonikus kombinációját hozza el. Ez a desszert a modern gasztronómia találmánya, amely az 1990-es években vált népszerűvé, amikor az ízek keverésének trendje előtérbe került. Az édes karamell és a banán egyszerűsége teszi ezt a tortát igazán különlegessé. Ez a torta tökéletes választás családi eseményekre, születésnapokra, vagy akár egy hétvégi különleges desszertnek is. Tipp: A karamellás szószba csipet sót adva egy kis kontrasztot és mélységet adhatsz az ízeknek!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
1 db Piskótalap
4 db Banán
300 ml Tejszín
150 g Cukor
50 g Vaj
15 g Zselatin
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a banánokat: hámozd meg, és vágd vékony szeletekre. Néhány szeletet tegyél félre a díszítéshez.

    A banánokat közvetlenül a felhasználás előtt szeleteld fel, hogy ne barnuljanak meg. Ha előre szeleteled, locsold meg citromlével.

    2

    A cukrot egy serpenyőben lassú tűzön olvaszd meg, amíg karamellé válik. Ügyelj arra, hogy ne égjen meg.

    A karamell készítésekor figyelj, hogy egyenletesen olvadjon a cukor. Ne keverd, csak a serpenyőt mozgasd körkörösen.

    3

    Amikor a karamell aranybarna, add hozzá a vajat, és keverd simára. Ezután lassan öntsd bele a tejszínt, folyamatos keverés mellett, hogy a karamellás szósz sima legyen.

    A vaj és a tejszín legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben elkeveredjenek a karamellával. A tejszínt lassan öntsd bele, hogy ne csapódjon ki a karamell.

    4

    A zselatint áztasd be a vízbe, majd melegítsd fel alacsony lángon, amíg teljesen feloldódik. Keverd bele a karamellás szószba.

    A zselatint ne forrald, mert elveszíti a zselésítő képességét. A feloldott zselatint alaposan keverd bele a karamellás szószba.

    5

    Helyezd a piskótalapot egy tortaformába, és rétegezd rá a banánszeleteket. Öntsd rá a karamellás krémet egyenletesen eloszlatva.

    A banánszeleteket sűrűn rétegezd, hogy mindenhol legyen banán a tortában.

    6

    Helyezd a tortát a hűtőbe legalább 4 órára, hogy a krém megszilárduljon.

    A legjobb, ha egy éjszakán át hűtöd a tortát, hogy a krém teljesen megszilárduljon.

    7

    A torta megszilárdulása után vedd ki a formából, és díszítsd a tetejét a félretett banánszeletekkel. Tálald frissen, vagy tárold hűtőben.

    A tortát díszítheted tejszínhabbal, csokoládéforgáccsal vagy karamellöntettel is. A banánszeleteket locsold meg citromlével, hogy ne barnuljanak meg.