Karamellás sütemény tálalva

Karamellás sütemény

A karamellás sütemény az édességek egyik legkedveltebb változata, amelyet a lágy karamell íz és a puha tészta tesz különlegessé. Ez a recept gyors és egyszerű, tökéletes választás családi összejövetelekre vagy baráti találkozókra. Az édes karamell és a vajjal dúsított tészta kombinációja garantált sikert arat.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
2000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Liszt
100 g Vaj
150 g Cukor
2 db Tojás
10 g Sütőpor
200 ml Tejszín
10 g Vaníliás cukor
150 g Karamell szósz
1 csipet Só (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy közepes méretű tepsit.

    A kivajazott tepsit liszttel is meghintheted, hogy a sütemény biztosan ne ragadjon le.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot.

    A sütőport keverd alaposan a liszthez, hogy egyenletesen keljen meg a sütemény.

    3

    Egy másik tálban verd habosra a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojásokat egyenként.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen habosítható legyen. A tojásokat egyenként add hozzá, és mindegyik után alaposan keverd el.

    4

    Keverd bele a száraz hozzávalókat a vajas keverékbe, majd adj hozzá 100 ml tejszínt, hogy sima masszát kapj.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, és óvatosan keverd össze, hogy a tészta ne legyen rágós.

    5

    Öntsd a masszát a tepsibe, és süsd 25-30 percig, amíg a sütemény aranybarna nem lesz. Hűtsd le.

    Tűpróbával ellenőrizd, hogy a sütemény megsült-e. Ha a tűre ragad a tészta, akkor még süsd tovább.

    6

    Közben készítsd el a karamellás szószt: egy lábosban olvaszd meg a cukrot, amíg aranybarna nem lesz, majd lassan add hozzá a maradék tejszínt és egy csipet sót, ha sós karamellt szeretnél.

    A karamellás szósz készítésekor legyél nagyon óvatos, mert a forró cukor égési sérüléseket okozhat. A tejszínt lassan adagold, és folyamatosan keverd, hogy a karamell ne csomósodjon össze. Ha a karamell túl sűrű, adj hozzá egy kevés tejszínt.

    7

    A kihűlt sütemény tetejére csorgasd a karamellás szószt, és hagyd megszilárdulni.

    A karamellás szószt egyenletesen csorgasd a sütemény tetejére. Hűtőben gyorsabban megszilárdul.

    8

    Szeleteld fel a süteményt, és tálald melegen vagy szobahőmérsékleten.

    A süteményt könnyebben szeletelheted, ha egy éles késsel, minden szeletelés előtt meleg vízbe mártott pengével vágod.