Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy közepes méretű tepsit.
A kivajazott tepsit liszttel is meghintheted, hogy a sütemény biztosan ne ragadjon le.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot.
A sütőport keverd alaposan a liszthez, hogy egyenletesen keljen meg a sütemény.
Egy másik tálban verd habosra a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojásokat egyenként.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen habosítható legyen. A tojásokat egyenként add hozzá, és mindegyik után alaposan keverd el.
Keverd bele a száraz hozzávalókat a vajas keverékbe, majd adj hozzá 100 ml tejszínt, hogy sima masszát kapj.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, és óvatosan keverd össze, hogy a tészta ne legyen rágós.
Öntsd a masszát a tepsibe, és süsd 25-30 percig, amíg a sütemény aranybarna nem lesz. Hűtsd le.
Tűpróbával ellenőrizd, hogy a sütemény megsült-e. Ha a tűre ragad a tészta, akkor még süsd tovább.
Közben készítsd el a karamellás szószt: egy lábosban olvaszd meg a cukrot, amíg aranybarna nem lesz, majd lassan add hozzá a maradék tejszínt és egy csipet sót, ha sós karamellt szeretnél.
A karamellás szósz készítésekor legyél nagyon óvatos, mert a forró cukor égési sérüléseket okozhat. A tejszínt lassan adagold, és folyamatosan keverd, hogy a karamell ne csomósodjon össze. Ha a karamell túl sűrű, adj hozzá egy kevés tejszínt.
A kihűlt sütemény tetejére csorgasd a karamellás szószt, és hagyd megszilárdulni.
A karamellás szószt egyenletesen csorgasd a sütemény tetejére. Hűtőben gyorsabban megszilárdul.
Szeleteld fel a süteményt, és tálald melegen vagy szobahőmérsékleten.
A süteményt könnyebben szeletelheted, ha egy éles késsel, minden szeletelés előtt meleg vízbe mártott pengével vágod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.