Karamellás szelet aranybarna tésztával és krémes karamellréteggel

Karamellás Szelet

A Karamellás Szelet egy klasszikus édesség, amelyet mindenki szeret. Az aranybarna tészta és a gazdag, krémes karamellréteg harmonikus kombinációja tökéletes desszertté teszi ezt a süteményt. Ez a recept egyszerűen elkészíthető, és garantált sikert arat családi összejöveteleken, ünnepeken vagy akár egy hétköznapi kényeztető finomságként. Próbáld ki, és fedezd fel a házi karamellás sütemény varázsát!

Előkészület 25 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 45 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Liszt
200 g Cukor
150 g Vaj
200 ml Tejszín
3 db Tojás
1 cs. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet Csipet só

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy tepsit.

    A sütő előmelegítése fontos a megfelelő sütési eredményhez. A tepsit lisztezheted is a vajazás után, hogy a tészta biztosan ne ragadjon le.

    2

    Verd habosra a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral.

    Minél habosabbra vered a tojásokat a cukorral, annál könnyebb és levegősebb lesz a tészta.

    3

    Olvaszd meg a vajat, és add hozzá a tojásos keverékhez.

    A vajat ne forrald fel, csak olvaszd meg. Ha túl forró, hagyd hűlni kicsit, mielőtt a tojásos keverékhez adod, hogy ne süsse meg a tojást.

    4

    Keverd össze a lisztet, a sütőport és a csipet sót, majd fokozatosan forgasd bele a nedves hozzávalókhoz.

    A száraz és nedves hozzávalókat óvatosan forgasd össze, hogy a tészta ne legyen rágós. Ne keverd túl!

    5

    Öntsd a tésztát az előkészített tepsibe, és süsd kb. 20 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    A sütési idő sütőtől függően változhat. Végezz tűpróbát: szúrj egy fogpiszkálót a tészta közepébe, és ha tisztán húzod ki, a tészta megsült.

    6

    Közben készítsd el a karamellkrémet: egy lábasban olvaszd meg a cukrot, amíg aranyszínű nem lesz, majd fokozatosan add hozzá a tejszínt, és keverd simára.

    A karamellkészítés során légy óvatos, mert a forró cukor égési sérüléseket okozhat. A tejszínt lassan adagold a cukorhoz, és folyamatosan keverd, hogy ne csomósodjon össze.

    7

    Hagyd hűlni a karamellkrémet néhány percig, majd öntsd a kihűlt tészta tetejére, és simítsd el.

    A tésztát hagyd teljesen kihűlni, mielőtt a karamellkrémet ráöntöd, különben a krém megolvadhat.

    8

    Hűtsd le a karamellás szeletet, majd szeletelve tálald.

    A hűtés segít, hogy a karamellkrém megdermedjen, és könnyebb legyen szeletelni a süteményt.