Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy tepsit.
A sütő előmelegítése fontos a megfelelő sütési eredményhez. A tepsit lisztezheted is a vajazás után, hogy a tészta biztosan ne ragadjon le.
Verd habosra a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral.
Minél habosabbra vered a tojásokat a cukorral, annál könnyebb és levegősebb lesz a tészta.
Olvaszd meg a vajat, és add hozzá a tojásos keverékhez.
A vajat ne forrald fel, csak olvaszd meg. Ha túl forró, hagyd hűlni kicsit, mielőtt a tojásos keverékhez adod, hogy ne süsse meg a tojást.
Keverd össze a lisztet, a sütőport és a csipet sót, majd fokozatosan forgasd bele a nedves hozzávalókhoz.
A száraz és nedves hozzávalókat óvatosan forgasd össze, hogy a tészta ne legyen rágós. Ne keverd túl!
Öntsd a tésztát az előkészített tepsibe, és süsd kb. 20 percig, amíg aranybarna nem lesz.
A sütési idő sütőtől függően változhat. Végezz tűpróbát: szúrj egy fogpiszkálót a tészta közepébe, és ha tisztán húzod ki, a tészta megsült.
Közben készítsd el a karamellkrémet: egy lábasban olvaszd meg a cukrot, amíg aranyszínű nem lesz, majd fokozatosan add hozzá a tejszínt, és keverd simára.
A karamellkészítés során légy óvatos, mert a forró cukor égési sérüléseket okozhat. A tejszínt lassan adagold a cukorhoz, és folyamatosan keverd, hogy ne csomósodjon össze.
Hagyd hűlni a karamellkrémet néhány percig, majd öntsd a kihűlt tészta tetejére, és simítsd el.
A tésztát hagyd teljesen kihűlni, mielőtt a karamellkrémet ráöntöd, különben a krém megolvadhat.
Hűtsd le a karamellás szeletet, majd szeletelve tálald.
A hűtés segít, hogy a karamellkrém megdermedjen, és könnyebb legyen szeletelni a süteményt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.