A tejet és tejszínt egy közepes lángon melegíteni kezdjük egy nagy edényben. Keverjük folyamatosan, hogy elkerüljük a leégést.
Ne hagyd felügyelet nélkül, hogy a tej ne forrjon túl erősen.
Amikor a tejes keverék elkezd forrni, csökkentsd a hőt, majd add hozzá a cukrot és a kardamomot. Keverd jól el, amíg a cukor feloldódik.
A kardamom fűszeres, aromás ízt ad, ami tökéletesen illik ehhez az édességhez.
Adjuk hozzá a rózsavizet, és alaposan keverjük össze, hogy minden íz összeérjen.
A rózsavíz friss, virágos ízt ad a kulfinak, de ne használd túl sokat, mert elnyomhatja a kardamomot.
Öntsük a keveréket kis formákba, és tedd őket a fagyasztóba legalább 6 órára, hogy teljesen megfagyjanak.
A fagyasztóba helyezés előtt győződj meg róla, hogy a keverék teljesen lehűlt.
Miután a kulfi megfagyott, óvatosan húzd le a formákról, és tálald azonnal.
Ha nehezen jön ki a formából, tartsd pár másodpercig meleg víz alatt, hogy könnyebben kicsússzon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.