Kardamomos kulfi jégkrém kardamommal és rózsavíz díszítéssel

Kardamomos Kulfi

A kardamomos kulfi egy klasszikus indiai jégkrém, amely a gazdag, aromás kardamomot ötvözi a tej és tejszín sűrű, krémes textúrájával. Az autentikus kulfi története az indiai utcákra nyúlik vissza, ahol a hűsítő édességet forró hónapokban fogyasztották. A kardamom egy erősebb fűszeres ízt ad, amely jól illik a gazdag tej alaphoz. A rózsavíz hozzáadása pedig egy finom virágos jegyet csempész a kulfi ízvilágába. A kardamomos kulfi elkészítése igazi művészet, és minden falat egy indiai kulináris élményt ad.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 ml Tejszín
500 ml Teljes tej
150 g Cukor
1 tk. Kardamom
1 ek. Rózsavíz
50 g Mandula

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejet és tejszínt egy közepes lángon melegíteni kezdjük egy nagy edényben. Keverjük folyamatosan, hogy elkerüljük a leégést.

    Ne hagyd felügyelet nélkül, hogy a tej ne forrjon túl erősen.

    2

    Amikor a tejes keverék elkezd forrni, csökkentsd a hőt, majd add hozzá a cukrot és a kardamomot. Keverd jól el, amíg a cukor feloldódik.

    A kardamom fűszeres, aromás ízt ad, ami tökéletesen illik ehhez az édességhez.

    3

    Adjuk hozzá a rózsavizet, és alaposan keverjük össze, hogy minden íz összeérjen.

    A rózsavíz friss, virágos ízt ad a kulfinak, de ne használd túl sokat, mert elnyomhatja a kardamomot.

    4

    Öntsük a keveréket kis formákba, és tedd őket a fagyasztóba legalább 6 órára, hogy teljesen megfagyjanak.

    A fagyasztóba helyezés előtt győződj meg róla, hogy a keverék teljesen lehűlt.

    5

    Miután a kulfi megfagyott, óvatosan húzd le a formákról, és tálald azonnal.

    Ha nehezen jön ki a formából, tartsd pár másodpercig meleg víz alatt, hogy könnyebben kicsússzon.