Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.
A zselatinlapokat legalább 5-10 percig áztasd.
Egy közepes lábosban öntsd össze a tejszínt és a cukrot, majd add hozzá a vaníliarúd kikapart magjait és az őrölt kardamomot. Keverd össze.
A kardamom mennyiségével óvatosan bánj, mert nagyon intenzív íze van. Kezdd kevesebbel, és kóstold meg, mielőtt többet adnál hozzá.
Melegítsd közepes lángon a tejszínes keveréket, de ne forrald fel. Figyelj, hogy a cukor teljesen feloldódjon.
Keverd folyamatosan a tejszínes keveréket, hogy a cukor ne égjen le az edény aljára.
Nyomkodd ki a zselatinlapokat, és add hozzá a forró tejszínes keverékhez. Keverd addig, amíg a zselatin teljesen feloldódik.
Ha a zselatin nem oldódik fel teljesen, melegítsd egy kicsit tovább a keveréket, de ne forrald.
Szűrd át a keveréket, hogy eltávolítsd a vaníliarúd darabjait és a kardamom szemcséket.
A szűrés finomabb textúrát eredményez.
Öntsd a keveréket poharakba vagy kis formákba, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy megszilárduljon.
A formákat enyhén olajozd ki, hogy könnyebben ki tudd borítani a panna cottát.
Tálalás előtt díszítsd friss gyümölcsökkel vagy egy kevés mézzel a desszertet.
A kardamomhoz jól illenek a bogyós gyümölcsök, mint a málna vagy az áfonya.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.