A karelákat alaposan mosd meg, vágd félbe, és távolítsd el a magokat. Szeleteld fel vékony karikákra.
A keserűdinnye keserűségét csökkentheted, ha sózod, és egy fél órát pihenteted, majd alaposan leöblíted.
Egy közepes serpenyőben hevítsd fel az olajat, add hozzá a köményt, és pirítsd meg egy-két percig, amíg illatos nem lesz.
A kömény pirítása segít abban, hogy az étel még ízesebb és gazdagabb legyen.
Ezután add hozzá az apróra vágott hagymát és gyömbért, és pirítsd őket 3-4 percig, amíg a hagyma üveges nem lesz.
A hagyma pirítása elengedhetetlen, hogy az étel gazdag, édes ízű alapot kapjon.
Add hozzá a felkockázott paradicsomot, kurkumát és sót, és főzd őket 5-6 percig, amíg a paradicsom megpuhul és szószos állagúvá válik.
Ha a paradicsom nem elég lédús, egy kis vizet adhatunk hozzá, hogy a szósz megfelelő állagot kapjon.
Tedd hozzá a felvágott karelákat, keverd jól össze, és főzd alacsony lángon 20-25 percig, amíg a karela megpuhul és az ízek összeérnek.
A keserűdinnye könnyen megpuhul, de ügyelj, hogy ne főzd túl, mert elveszíti a kívánt állagát.
Miután a karela megpuhult, vedd le a tűzről, és tálald melegen, naan kenyérrel vagy rizzsel.
Ez a sabzi tökéletes köretként, de önálló ételként is megállja a helyét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.