Karela Sabzi tálban, friss korianderrel díszítve

Karela Sabzi

A Karela Sabzi egy klasszikus indiai étel, amely keserűdinnye (karela) felhasználásával készül. Az étel gazdag fűszerekben, mint a kurkuma, kömény és koriander, és tökéletes választás azok számára, akik szeretnék felfedezni a keserűdinnye különleges ízét. A Karela Sabzi gazdag és tápláló étel, amely minden indiai étkezés alapvető része lehet. A keserűdinnye egészséges és ízes, míg a fűszerek segítenek elnyomni a keserűséget, így egyensúlyban tartják az étel ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Karela (keserűdinnye)
1 db Hagyma
2 db Paradicsom
1 db Zöld chili
2 cm Friss gyömbér
1 tk. Kömény
1 tk. Kurkuma
1 tk.
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A karelákat alaposan mosd meg, vágd félbe, és távolítsd el a magokat. Szeleteld fel vékony karikákra.

    A keserűdinnye keserűségét csökkentheted, ha sózod, és egy fél órát pihenteted, majd alaposan leöblíted.

    2

    Egy közepes serpenyőben hevítsd fel az olajat, add hozzá a köményt, és pirítsd meg egy-két percig, amíg illatos nem lesz.

    A kömény pirítása segít abban, hogy az étel még ízesebb és gazdagabb legyen.

    3

    Ezután add hozzá az apróra vágott hagymát és gyömbért, és pirítsd őket 3-4 percig, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    A hagyma pirítása elengedhetetlen, hogy az étel gazdag, édes ízű alapot kapjon.

    4

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot, kurkumát és sót, és főzd őket 5-6 percig, amíg a paradicsom megpuhul és szószos állagúvá válik.

    Ha a paradicsom nem elég lédús, egy kis vizet adhatunk hozzá, hogy a szósz megfelelő állagot kapjon.

    5

    Tedd hozzá a felvágott karelákat, keverd jól össze, és főzd alacsony lángon 20-25 percig, amíg a karela megpuhul és az ízek összeérnek.

    A keserűdinnye könnyen megpuhul, de ügyelj, hogy ne főzd túl, mert elveszíti a kívánt állagát.

    6

    Miután a karela megpuhult, vedd le a tűzről, és tálald melegen, naan kenyérrel vagy rizzsel.

    Ez a sabzi tökéletes köretként, de önálló ételként is megállja a helyét.