Főzd meg a quinoát az utasítások szerint, majd hagyd hűlni.
A quinoát alaposan mosd át főzés előtt, hogy eltávolítsd a keserű ízét.
Mosd meg és tisztítsd meg a karfiolt, majd szedd kisebb rózsákra. Forgasd meg olívaolajban, füstölt paprikában, chilipehelyben, sóban és borsban.
A fűszerezést ízlés szerint variálhatod. Ha nem szereted a csípőset, hagyd ki a chilipehelyet.
Süsd a fűszeres karfiolt előmelegített sütőben 200°C-on 20 percig, amíg aranybarnára sül.
A karfiolt időnként forgasd meg, hogy egyenletesen süljön meg.
Reszeld le a céklát és a sárgarépát, majd szeleteld fel az avokádót. Locsold meg citromlével, hogy ne barnuljon meg.
Az avokádót közvetlenül tálalás előtt szeleteld fel, hogy ne barnuljon meg.
Egy tálban rendezd el a főtt quinoát, a sült karfiolt, a reszelt céklát és sárgarépát, valamint a szeletelt avokádót.
A tálat ízlés szerint variálhatod más zöldségekkel és hüvelyesekkel is.
Szórd meg a tálat pirított magvakkal és friss petrezselyemmel. Ízlés szerint locsold meg olívaolajjal és citromlével.
A pirított magvak extra ropogósságot és tápanyagot adnak a tálhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.