Friss karfiolsalåta citrommal és petrezselyemmel díszítve

KarfiolsalĂĄta citrommal

A karfiol az egyik legsokoldalĂșbb zöldsĂ©g, amely remekĂŒl hasznĂĄlhatĂł köretkĂ©nt vagy fƑételkĂ©nt is. Ez a citromos karfiolsalĂĄta egy frissĂ­tƑ Ă©s könnyƱ fogĂĄs, amely tökĂ©letes nyĂĄri ebĂ©dekhez vagy gyors vacsorĂĄkhoz. A citromlĂ© Ă©s a reszelt citromhĂ©j kellemes savassĂĄgot ad, mĂ­g az olĂ­vaolaj Ă©s a pirĂ­tott mandula gazdagabbĂĄ teszi az Ă­zvilĂĄgĂĄt. EgyszerƱen elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă©s akĂĄr elƑre is elkĂ©szĂ­thetƑ, hogy a hƱtƑben Ă©rjenek össze az Ă­zek.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Karfiol
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 2 ek. CitromlĂ© (frissen facsart)
⭕ 1 tk. CitromhĂ©j (reszelt)
⭕ 1 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. Petrezselyem (friss, aprított)
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 csipet Fekete bors
⭕ 30 g Pirított mandula (opcionális)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Tisztítsd meg a karfiolt, és szedd kisebb rózsåkra.

    A karfiolt alaposan mosd meg, Ă©s tĂĄvolĂ­tsd el a kĂŒlsƑ leveleit. Egyforma mĂ©retƱ rĂłzsĂĄkra szedd, hogy egyenletesen fƑjenek meg.

    2

    Forralj fel egy lĂĄbasban vizet, majd fƑzd a karfiolt 4-5 percig, amĂ­g kissĂ© megpuhul, de mĂ©g roppanĂłs marad.

    Fontos, hogy a karfiol ne fƑjön tĂșl, mert akkor szĂ©tesik. A lĂ©nyeg, hogy roppanĂłs maradjon.

    3

    SzƱrd le a karfiolt, és hagyd kihƱlni.

    A kihƱlĂ©s fontos, mert Ă­gy a dresszing nem fog megfƑni a karfiolon.

    4

    Egy kis tålban keverd össze az olívaolajat, a citromlevet, a reszelt citromhéjat, a reszelt fokhagymåt, a sót és a borsot.

    A dresszinget kóstold meg, és ízesítsd a sajåt ízlésed szerint.

    5

    Öntsd a dresszinget a kihƱlt karfiolra, Ă©s Ăłvatosan forgasd össze.

    A dresszinget közvetlenĂŒl tĂĄlalĂĄs elƑtt öntsd a karfiolra, hogy a salĂĄta ne ĂĄzzon el.

    6

    Szórd meg friss petrezselyemmel és pirított mandulåval (ha hasznålsz), majd tålald.

    A pirĂ­tott mandula remekĂŒl illik a salĂĄtĂĄhoz, de mĂĄs magvakkal is helyettesĂ­theted, pĂ©ldĂĄul diĂłval vagy fenyƑmaggal.