Kari dosa frissen, ropogósra sütve, curry töltelékkel tálalva

Kari dosa

A Kari dosa a dosa egy különleges változata, amelyet curry töltelékkel gazdagítanak. A tészta ropogós és enyhén fűszeres, míg a curry töltelék gazdag ízvilágot ad hozzá. Ezt az ételt gyakran fogyasztják reggelire vagy vacsorára Indiában, és könnyen elkészíthető, ízletes étel.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs
100 g Lencse
400 ml Víz
1 tk.
2 ek. Olaj
1 tk. Curry por
2 gerezd Fokhagyma
6 levél Curry levél
2 db Chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst és a lencsét alaposan mosd át, majd áztasd be őket 4-6 órára.

    Az áztatás segíti, hogy a tészta simább legyen, és a dosa könnyebben megsüljön.

    2

    Miután az alapanyagok megáztak, öntsd őket turmixgépbe, és adj hozzá vizet. Keverd simára, de ne túl hígra.

    A tészta állagának olyan sűrűnek kell lennie, mint a palacsintatésztának.

    3

    Hagyd pihenni a tésztát legalább 30 percig, hogy a rizs és a lencse jól megszívja magát a vízzel.

    A pihentetés segít, hogy a dosa lágyabbá és könnyen kezelhetővé váljon.

    4

    Egy serpenyőt melegíts fel közepes hőmérsékleten, majd vékonyan kend meg olajjal.

    A serpenyőt ne tedd túl forróra, hogy a dosa egyenletesen süljön.

    5

    Önts egy merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe, és körkörös mozdulatokkal terítsd el egyenletesen.

    A tésztát gyorsan kell elteríteni, hogy vékony és ropogós dosa legyen.

    6

    Amikor a dosa szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől és a teteje megszilárdul, locsold meg egy kevés olajjal, és süsd 2-3 percig.

    Ne próbáld meg gyorsan megfordítani, hagyd, hogy az alja szépen megpiruljon.

    7

    Fordítsd meg a dosát, és süsd a másik oldalát is, amíg aranybarna nem lesz.

    A dosa legyen ropogós, de nem túl száraz. Ha szükséges, újabb olajat adhatsz hozzá.

    8

    Mikor elkészült a dosa, tedd félre, és készítsd el a curry tölteléket. Egy serpenyőben melegíts olajat, és add hozzá a fokhagymát, curry levelet, és chilit, majd pirítsd meg őket.

    A fokhagyma pirítása közben ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert keserűvé válhat.

    9

    Add hozzá a curry port, és pirítsd még 1-2 percig, hogy a fűszerek feloldódjanak.

    A curry port jól keverd el, hogy minden falat ízes legyen.

    10

    Tedd a kész curry tölteléket a dosa közepére, és tálald melegen.

    A curry töltelék gazdag és ínycsiklandó, remekül kiegészíti a dosa tésztáját.