A mangót hámozd meg, magozd ki, és vágd kisebb darabokra.
Érett, de nem túl puha mangót válassz, hogy a szósz ne legyen túl pépes.
Tedd a mangót egy turmixgépbe, és add hozzá a lime levét, a rizsecetet, a mézet és a reszelt gyömbért.
Ha nincs rizseceted, használhatsz fehérborecetet is, de óvatosan adagold, mert erősebb íze van.
Turmixold simára az összetevőket, majd ízesítsd sóval és chilipehellyel.
Kezdd kevés chilipehellyel, és kóstolás után adj hozzá többet, ha szeretnéd csípősebben.
Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy a kívánt állagot elérd.
A vizet kanalanként add hozzá, hogy ne hígítsd túl a szószt.
Tálald grillezett hal, csirke vagy tenger gyümölcsei mellé.
A szósz hűtőben tárolva 2-3 napig eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.