A rizst főzd meg a vízben és a tejben, hozzáadva egy csipet sót. Főzd alacsony hőmérsékleten, amíg a rizs megpuhul.
A rizsnek krémes állagúra kell főnie, és nem szabad túlfőzni.
A füstölt halat finomra vágd, és keverd bele a megfőzött rizsbe.
A füstölt hal gazdag, sós íze remekül illik a rizshez, de ügyelj rá, hogy ne vágd túl apróra.
A fokhagymát vágd apróra, és keverd bele a rizses hal keverékhez, majd adj hozzá friss borsot és kaprot.
A fokhagyma és kapor friss íze kiemeli a hal ízét és egy különleges, friss tónust ad.
A lisztet egy tálban keverd össze a sóval, és adj hozzá egy kis vizet, hogy tésztát formálhass belőle.
A tésztának rugalmasnak és könnyen formálhatónak kell lennie.
Nyújtsd ki a tésztát, és vágj belőle kis köröket. A közepére helyezd a halas rizses keveréket, majd hajtsd össze a tésztát, hogy félhold alakú töltött piték legyenek.
A tészta széleit jól nyomd össze, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.
Egy serpenyőben, közepes lángon, pirítsd a kész pitéket vajon, amíg mindkét oldaluk aranybarna és ropogós nem lesz.
A vaj gazdag ízt ad a tésztának, de ha szeretnél, használhatsz olívaolajat is.
Tálald a kész karjalanpiirakkat forrón, friss kaporral díszítve.
A kapor frissessége egyensúlyozza a füstölt hal gazdag ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.