Karjalanpiirakka halas töltelékkel, friss kaporral tálalva

Karjalanpiirakka halas töltelékkel

A karjalanpiirakka egy finn étel, amelyet eredetileg Karelian régióban készítettek, és az évek során az egész ország egyik legismertebb ételévé vált. A töltelékek széles választéka elérhető, és a halas változat egy hagyományos, finom alternatívát kínál. A tészta puha és könnyű, miközben a töltelék gazdag és ízes. A halas töltelékkel készült karjalanpiirakka különleges étkezés lehet reggelire, ebédre vagy akár vacsorára is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 csésze Finomliszt
1 csésze Rizs
2 csésze Víz
1 csésze Tej
1 tk.
2 ek. Vaj
150 g Füstölt hal (pl. pisztráng)
1 ág Friss kapor
2 clove Fokhagyma
0.5 tk. Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst főzd meg a vízben és a tejben, hozzáadva egy csipet sót. Főzd alacsony hőmérsékleten, amíg a rizs megpuhul.

    A rizsnek krémes állagúra kell főnie, és nem szabad túlfőzni.

    2

    A füstölt halat finomra vágd, és keverd bele a megfőzött rizsbe.

    A füstölt hal gazdag, sós íze remekül illik a rizshez, de ügyelj rá, hogy ne vágd túl apróra.

    3

    A fokhagymát vágd apróra, és keverd bele a rizses hal keverékhez, majd adj hozzá friss borsot és kaprot.

    A fokhagyma és kapor friss íze kiemeli a hal ízét és egy különleges, friss tónust ad.

    4

    A lisztet egy tálban keverd össze a sóval, és adj hozzá egy kis vizet, hogy tésztát formálhass belőle.

    A tésztának rugalmasnak és könnyen formálhatónak kell lennie.

    5

    Nyújtsd ki a tésztát, és vágj belőle kis köröket. A közepére helyezd a halas rizses keveréket, majd hajtsd össze a tésztát, hogy félhold alakú töltött piték legyenek.

    A tészta széleit jól nyomd össze, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.

    6

    Egy serpenyőben, közepes lángon, pirítsd a kész pitéket vajon, amíg mindkét oldaluk aranybarna és ropogós nem lesz.

    A vaj gazdag ízt ad a tésztának, de ha szeretnél, használhatsz olívaolajat is.

    7

    Tálald a kész karjalanpiirakkat forrón, friss kaporral díszítve.

    A kapor frissessége egyensúlyozza a füstölt hal gazdag ízét.