A rizst főzd meg a tejben és vízben sós vízben, amíg a rizs megpuhul, majd hagyd kihűlni.
Használj rövid szemű rizst, mert az jobban tartja a formáját a töltelékben.
A tésztát a finomlisztből, vízből, és egy csipet sóból gyúrd össze. Hagyj pihenni 15-20 percig.
A tészta pihenése segít abban, hogy rugalmasabb és könnyebben formázható legyen.
A tésztát nyújtsd ki vékonyra, majd vágd 10-12 cm átmérőjű körökre.
A karjalanpiirakka tészta legyen elég vékony, hogy ropogós legyen a végén, de ne szakadjon el sütés közben.
A kihűlt rizst keverd össze vajjal és mustárral, majd helyezd a rizses tölteléket a tészta közepére.
Ne rakj túl sok tölteléket, hogy ne folyjon ki sütés közben.
A tészta széleit hajtsd fel, és csípődj meg, hogy biztosan záródjon a töltelék.
A szélek meghajtásakor ügyelj arra, hogy jól záródjanak, mert különben kifolyhat a töltelék.
A karjalanpiirakkát sütőpapírral bélelt tepsiben 180°C-ra előmelegített sütőben süsd 20-25 percig, amíg szép aranybarna lesz.
Ha a tészta túl gyorsan sül, alacsonyabb hőmérsékleten folytasd a sütést, hogy a belseje is jól átsüljön.
A karjalanpiirakka elkészülte után a vajat olvaszd fel, keverd hozzá a főtt tojásokat és a friss kaprot, és ezzel tálald a meleg pitéket.
A tojásos vajat melegen tálald, hogy gazdag ízt adjon az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.