Vegán karjalanpiirakka, frissen sütve, kókuszkrémmel töltve

Karjalanpiirakka vegán változatban

A Karjalanpiirakka, más néven finn piték, évszázadok óta jelen vannak a finn gasztronómiában. A vegán változat a klasszikus recept kókuszkrémes alternatíváját hozza el azok számára, akik növényi alapú ételeket keresnek. A tészta puha, kívül ropogós, és a kókuszkrémes töltelék ínycsiklandóan gazdag.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Teljes kiőrlésű liszt
100 g Fehér liszt
1 tk. Sütőpor
1 csipet
150 ml Meleg víz
2 ek. Olaj
100 g Rizs
150 ml Kókuszkrém
1 csipet
1 csipet Fokhagyma por

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst főzd meg sós vízben, majd hagyd kihűlni. A liszteket, sütőport és sót keverd össze egy tálban, majd add hozzá az olajat és a meleg vizet, és dolgozd ki a tésztát.

    A tészta ne legyen túl ragacsos. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés lisztet, hogy könnyebben formázható legyen.

    2

    Készítsd el a tölteléket: a főtt rizst keverd össze a kókuszkrémmel, sóval és fokhagyma porral. A tölteléknek krémesnek kell lennie, de nem túl folyósnak.

    A kókuszkrém helyett használhatsz rizstejet is, de a kókuszkrém gazdagabb ízt ad.

    3

    A tésztát oszd kisebb gombócokra, majd nyújtsd őket kör alakúra. A közepére helyezd el a rizses tölteléket, és hajtsd össze a tésztát, úgy, hogy a töltelék köré formázz egy kis kis félholdat.

    A tészta széleit jól nyomkodd össze, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.

    4

    Melegíts egy serpenyőt közepes lángon, és süsd a karjalanpiirakka-t mindkét oldalán 4-5 percig, amíg aranybarnára nem sülnek.

    Ne használd túl magas hőmérsékleten, mert a tészta kívül megéghet, miközben a belseje nem sül át.

    5

    Tálald melegen. A vegán karjalanpiirakka kiválóan illik egy friss salátához vagy egy jó meleg leveshez.

    Kiváló étkezés lehet reggelire vagy délutáni étkezésként is.