A rizst főzd meg sós vízben, majd hagyd kihűlni. A liszteket, sütőport és sót keverd össze egy tálban, majd add hozzá az olajat és a meleg vizet, és dolgozd ki a tésztát.
A tészta ne legyen túl ragacsos. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés lisztet, hogy könnyebben formázható legyen.
Készítsd el a tölteléket: a főtt rizst keverd össze a kókuszkrémmel, sóval és fokhagyma porral. A tölteléknek krémesnek kell lennie, de nem túl folyósnak.
A kókuszkrém helyett használhatsz rizstejet is, de a kókuszkrém gazdagabb ízt ad.
A tésztát oszd kisebb gombócokra, majd nyújtsd őket kör alakúra. A közepére helyezd el a rizses tölteléket, és hajtsd össze a tésztát, úgy, hogy a töltelék köré formázz egy kis kis félholdat.
A tészta széleit jól nyomkodd össze, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.
Melegíts egy serpenyőt közepes lángon, és süsd a karjalanpiirakka-t mindkét oldalán 4-5 percig, amíg aranybarnára nem sülnek.
Ne használd túl magas hőmérsékleten, mert a tészta kívül megéghet, miközben a belseje nem sül át.
Tálald melegen. A vegán karjalanpiirakka kiválóan illik egy friss salátához vagy egy jó meleg leveshez.
Kiváló étkezés lehet reggelire vagy délutáni étkezésként is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.