Kasha csirkével, tálalva egy egyszerű edényben, a finom kása és csirke jól látható

Kasha csirkével

A kasha az orosz konyha alapétele, amely évezredek óta tápláló és egyszerű ételként ismert. A csirkehússal készült változatban a hús gazdag fehérjét és ízt ad a kásának, ami tökéletes egy kiadós étkezéshez. Ez az étel ideális köretként, de akár főételként is tálalható, mivel gazdag tápanyagokban.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Kása
500 ml Víz
1 tk.
250 g Csirkehús
1 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kását alaposan öblítsük le hideg vízben, hogy eltávolítsuk a felesleges port.

    Ne hagyjuk ki ezt a lépést, mert így a kása nem lesz ragacsos.

    2

    A vizet forraljuk fel egy nagy lábasban. Amikor felforrt, adjuk hozzá a sót és az olajat.

    Az olaj segít, hogy a kása ne tapadjon össze, így könnyen tálalható lesz.

    3

    Adjuk hozzá a kását a forró vízhez, és folyamatos kevergetés mellett, alacsony hőmérsékleten főzzük 10-15 percig, amíg meg nem puhul.

    A kását lassú tűzön főzzük, így nem fog kifröccsenni a víz, és a szemek szépen megpuhulnak.

    4

    Közben a csirkét szeleteljük fel kisebb darabokra, majd egy serpenyőben olajon pirítsuk meg, amíg a hús átsül és enyhén pirulni kezd.

    A csirkehúst jól pirítsuk meg, hogy ízletes, ropogós kérge legyen.

    5

    Miután a kása megfőtt, vegyük le a tűzről, és hagyjuk 5 percig pihenni, hogy az összes folyadékot beszívja.

    Ez a lépés biztosítja, hogy a kása igazán puhára és ízesre főjön.

    6

    Tálaljuk a kész kását a pirított csirkemellel a tetején.

    A csirkehús szaftos, ízes darabjai tökéletesen kiegészítik a kását, és gazdagítják az ételt.