A kĂĄsĂĄt alaposan öblĂtsĂŒk le hideg vĂzben, hogy eltĂĄvolĂtsuk a felesleges port.
Ne hagyjuk ki ezt a lĂ©pĂ©st, mert Ăgy a kĂĄsa nem lesz ragacsos.
A fokhagymĂĄt vĂĄgjuk aprĂłra vagy reszeljĂŒk le.
A fokhagyma Ă©les ĂzĂ©t az Ă©telben jobban megĆrzi, ha nem tĂșl finomra vĂĄgjuk.
A vizet forraljuk fel egy nagy låbasban. Amikor felforrt, adjuk hozzå a sót, az olajat és a fokhagymåt.
A fokhagyma fokozza az Ăzt, Ăgy a kĂĄsa nemcsak tĂĄplĂĄlĂł, hanem ĂnycsiklandĂł is lesz.
Adjuk hozzĂĄ a kĂĄsĂĄt a forrĂł vĂzhez, Ă©s folyamatos kevergetĂ©s mellett, alacsony hĆmĂ©rsĂ©kleten fĆzzĂŒk 10-15 percig, amĂg meg nem puhul.
A kĂĄsĂĄt lassĂș tƱzön fĆzzĂŒk, Ăgy nem fog kifröccsenni a vĂz, Ă©s a szemek szĂ©pen megpuhulnak.
Ha a kĂĄsa megfĆtt, vegyĂŒk le a tƱzrĆl, Ă©s hagyjuk 5 percig pihenni, hogy az összes folyadĂ©kot beszĂvja.
Ez a lĂ©pĂ©s biztosĂtja, hogy a kĂĄsa igazĂĄn puhĂĄra Ă©s Ăzesre fĆjön.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.