Kasha fokhagymával, tálalva egy egyszerű edényben, a finom kása jól látható

Kasha fokhagymával

A kasha, az orosz konyha hagyományos étke, már évszázadok óta fontos része a tápláló ételeknek. A fokhagymás változatban a kása gazdag ízt kap, amit a fokhagyma erősíti. Ez az étel ideális köretként, de akár reggelire is tálalható, mivel egészséges és tápláló.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Kása
500 ml Víz
1 tk.
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kását alaposan öblítsük le hideg vízben, hogy eltávolítsuk a felesleges port.

    Ne hagyjuk ki ezt a lépést, mert így a kása nem lesz ragacsos.

    2

    A fokhagymát vágjuk apróra vagy reszeljük le.

    A fokhagyma éles ízét az ételben jobban megőrzi, ha nem túl finomra vágjuk.

    3

    A vizet forraljuk fel egy nagy lábasban. Amikor felforrt, adjuk hozzá a sót, az olajat és a fokhagymát.

    A fokhagyma fokozza az ízt, így a kása nemcsak tápláló, hanem ínycsiklandó is lesz.

    4

    Adjuk hozzá a kását a forró vízhez, és folyamatos kevergetés mellett, alacsony hőmérsékleten főzzük 10-15 percig, amíg meg nem puhul.

    A kását lassú tűzön főzzük, így nem fog kifröccsenni a víz, és a szemek szépen megpuhulnak.

    5

    Ha a kása megfőtt, vegyük le a tűzről, és hagyjuk 5 percig pihenni, hogy az összes folyadékot beszívja.

    Ez a lépés biztosítja, hogy a kása igazán puhára és ízesre főjön.