Kasha fokhagymåval, tålalva egy egyszerƱ edényben, a finom kåsa jól låtható

Kasha fokhagymĂĄval

A kasha, az orosz konyha hagyomĂĄnyos Ă©tke, mĂĄr Ă©vszĂĄzadok Ăłta fontos rĂ©sze a tĂĄplĂĄlĂł Ă©teleknek. A fokhagymĂĄs vĂĄltozatban a kĂĄsa gazdag Ă­zt kap, amit a fokhagyma erƑsĂ­ti. Ez az Ă©tel ideĂĄlis köretkĂ©nt, de akĂĄr reggelire is tĂĄlalhatĂł, mivel egĂ©szsĂ©ges Ă©s tĂĄplĂĄlĂł.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 200 g Kása
⭕ 500 ml Víz
⭕ 1 tk. Só
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 ek. Olaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A kĂĄsĂĄt alaposan öblĂ­tsĂŒk le hideg vĂ­zben, hogy eltĂĄvolĂ­tsuk a felesleges port.

    Ne hagyjuk ki ezt a lépést, mert így a kåsa nem lesz ragacsos.

    2

    A fokhagymĂĄt vĂĄgjuk aprĂłra vagy reszeljĂŒk le.

    A fokhagyma Ă©les Ă­zĂ©t az Ă©telben jobban megƑrzi, ha nem tĂșl finomra vĂĄgjuk.

    3

    A vizet forraljuk fel egy nagy låbasban. Amikor felforrt, adjuk hozzå a sót, az olajat és a fokhagymåt.

    A fokhagyma fokozza az Ă­zt, Ă­gy a kĂĄsa nemcsak tĂĄplĂĄlĂł, hanem Ă­nycsiklandĂł is lesz.

    4

    Adjuk hozzĂĄ a kĂĄsĂĄt a forrĂł vĂ­zhez, Ă©s folyamatos kevergetĂ©s mellett, alacsony hƑmĂ©rsĂ©kleten fƑzzĂŒk 10-15 percig, amĂ­g meg nem puhul.

    A kĂĄsĂĄt lassĂș tƱzön fƑzzĂŒk, Ă­gy nem fog kifröccsenni a vĂ­z, Ă©s a szemek szĂ©pen megpuhulnak.

    5

    Ha a kĂĄsa megfƑtt, vegyĂŒk le a tƱzrƑl, Ă©s hagyjuk 5 percig pihenni, hogy az összes folyadĂ©kot beszĂ­vja.

    Ez a lĂ©pĂ©s biztosĂ­tja, hogy a kĂĄsa igazĂĄn puhĂĄra Ă©s Ă­zesre fƑjön.