Kasha hagymåval, tålalva egy egyszerƱ edényben, a finom kåsa jól låtható

Kasha hagymĂĄval

A kasha az orosz konyha alapĂ©tele, amely Ă©vezredek Ăłta tĂĄplĂĄlĂł Ă©s egyszerƱ Ă©telkĂ©nt ismert. A hagymĂĄs vĂĄltozatban a hagyma pirĂ­tĂĄsa kiemeli annak termĂ©szetes Ă©dessĂ©gĂ©t, ami egy kĂŒlönleges Ă­zt ad a kĂĄsĂĄnak. Ez az Ă©tel ideĂĄlis köretkĂ©nt, de akĂĄr reggelire is tĂĄlalhatĂł, mivel egĂ©szsĂ©ges Ă©s tĂĄplĂĄlĂł.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 200 g Kása
⭕ 500 ml Víz
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 1 ek. Olaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A kĂĄsĂĄt alaposan öblĂ­tsĂŒk le hideg vĂ­zben, hogy eltĂĄvolĂ­tsuk a felesleges port.

    Ne hagyjuk ki ezt a lépést, mert így a kåsa nem lesz ragacsos.

    2

    A hagymĂĄt vĂĄgjuk aprĂłra Ă©s egy serpenyƑben olajon pirĂ­tsuk meg aranybarnĂĄra.

    A hagyma pirĂ­tĂĄsa közben fokozatosan engedhetjĂŒk ki a termĂ©szetes Ă©dessĂ©gĂ©t, Ă­gy a kĂĄsa Ă­ze is gazdagabb lesz.

    3

    A vizet forraljuk fel egy nagy låbasban. Amikor felforrt, adjuk hozzå a sót és az olajat.

    Az olaj segít, hogy a kåsa ne tapadjon össze, így könnyen tålalható lesz.

    4

    Adjuk hozzĂĄ a kĂĄsĂĄt a forrĂł vĂ­zhez, Ă©s folyamatos kevergetĂ©s mellett, alacsony hƑmĂ©rsĂ©kleten fƑzzĂŒk 10-15 percig, amĂ­g meg nem puhul.

    A kĂĄsĂĄt lassĂș tƱzön fƑzzĂŒk, Ă­gy nem fog kifröccsenni a vĂ­z, Ă©s a szemek szĂ©pen megpuhulnak.

    5

    Ha a kĂĄsa megfƑtt, vegyĂŒk le a tƱzrƑl, Ă©s hagyjuk 5 percig pihenni, hogy az összes folyadĂ©kot beszĂ­vja.

    Ez a lĂ©pĂ©s biztosĂ­tja, hogy a kĂĄsa igazĂĄn puhĂĄra Ă©s Ă­zesre fƑjön.

    6

    Tålaljuk a kész kåsåt a pirított hagymåval.

    A pirított hagyma egy gazdag ízt ad a kåsånak, és tökéletesen kiegészíti annak finom, enyhén diós ízét.