Kashmiri dal fűszeres lencse, gazdag fűszeres szószban tálalva

Kashmiri dal fűszeres lencse

A Kashmiri dal egy tradicionális indiai étel, amely a Kashmiri régióból származik. A lencse az indiai konyha alapvető alapanyaga, és különféle fűszerekkel, mint a kömény, koriander és kurkuma, gazdag ízvilágot ad. A Kashmiri dal egyszerű, de rendkívül ízletes étel, amely gyakran vegetáriánus étkezés részeként szolgál. A lencse a fűszerekkel párolva egy olyan ételt alkot, ami a legfinomabb rizzsel tálalva a tökéletes ebéd vagy vacsora lehet.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Vörös lencse
800 ml Víz
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Kömény
1 csipet Fekete bors
1 tk. Kurkumapor
1 tk. Korianderpor
1 tk. Chili por
1 darab Cinnamon (fahéj)
1 tk.
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vörös lencsét öblítsd le alaposan, majd egy nagy lábasba tedd, és öntsd rá a vizet. Főzd 20-25 percig, amíg a lencse megpuhul.

    A lencse fajtájától függően a főzési idő eltérhet, figyeld a textúráját, hogy elérd a kívánt puhaságot.

    2

    A hagymát apróra vágd, a fokhagymát zúzd, a gyömbért pedig reszeld le. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát és gyömbért, amíg üveges nem lesz.

    A hagyma pirítása fontos, mivel így szabadulnak fel az ízek, és ad egy gazdagabb alapot a főzéshez.

    3

    Add hozzá a köményt, fekete borsot, kurkumát, korianderport és chili port, majd pirítsd tovább egy percig, hogy az olaj átvegye a fűszerek ízét.

    A fűszereket mindig pirítsd meg egy kicsit az olajban, hogy fokozd az ízüket.

    4

    Ezt a fűszerkeveréket add hozzá a főző lencséhez, és keverd jól össze. Tedd bele a fahéjat is, és hagyd még 10 percig főni, hogy a fűszerek átjárják a lencsét.

    A fahéj különleges ízt ad, de ügyelj rá, hogy ne használd túl sokat, mert dominálhatja az ételt.

    5

    Ha a lencse megpuhult, sózd meg, és főzd további 5-10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A sót mindig a végén add hozzá, mert különben a lencse kemény maradhat.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderlevelekkel.

    A friss koriander enyhe citrusos íze tökéletesen kiegészíti a fűszeres lencsét.