A vörös lencsét öblítsd le alaposan, majd egy nagy lábasba tedd, és öntsd rá a vizet. Főzd 20-25 percig, amíg a lencse megpuhul.
A lencse fajtájától függően a főzési idő eltérhet, figyeld a textúráját, hogy elérd a kívánt puhaságot.
A hagymát apróra vágd, a fokhagymát zúzd, a gyömbért pedig reszeld le. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát és gyömbért, amíg üveges nem lesz.
A hagyma pirítása fontos, mivel így szabadulnak fel az ízek, és ad egy gazdagabb alapot a főzéshez.
Add hozzá a köményt, fekete borsot, kurkumát, korianderport és chili port, majd pirítsd tovább egy percig, hogy az olaj átvegye a fűszerek ízét.
A fűszereket mindig pirítsd meg egy kicsit az olajban, hogy fokozd az ízüket.
Ezt a fűszerkeveréket add hozzá a főző lencséhez, és keverd jól össze. Tedd bele a fahéjat is, és hagyd még 10 percig főni, hogy a fűszerek átjárják a lencsét.
A fahéj különleges ízt ad, de ügyelj rá, hogy ne használd túl sokat, mert dominálhatja az ételt.
Ha a lencse megpuhult, sózd meg, és főzd további 5-10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A sót mindig a végén add hozzá, mert különben a lencse kemény maradhat.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderlevelekkel.
A friss koriander enyhe citrusos íze tökéletesen kiegészíti a fűszeres lencsét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.