Kashmiri dal fƱszeres lencse, gazdag fƱszeres szószban tålalva

Kashmiri dal fƱszeres lencse

A Kashmiri dal egy tradicionĂĄlis indiai Ă©tel, amely a Kashmiri rĂ©giĂłbĂłl szĂĄrmazik. A lencse az indiai konyha alapvetƑ alapanyaga, Ă©s kĂŒlönfĂ©le fƱszerekkel, mint a kömĂ©ny, koriander Ă©s kurkuma, gazdag Ă­zvilĂĄgot ad. A Kashmiri dal egyszerƱ, de rendkĂ­vĂŒl Ă­zletes Ă©tel, amely gyakran vegetĂĄriĂĄnus Ă©tkezĂ©s rĂ©szekĂ©nt szolgĂĄl. A lencse a fƱszerekkel pĂĄrolva egy olyan Ă©telt alkot, ami a legfinomabb rizzsel tĂĄlalva a tökĂ©letes ebĂ©d vagy vacsora lehet.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Vörös lencse
⭕ 800 ml Víz
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 cm Friss gyömbĂ©r
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. KömĂ©ny
⭕ 1 csipet Fekete bors
⭕ 1 tk. Kurkumapor
⭕ 1 tk. Korianderpor
⭕ 1 tk. Chili por
⭕ 1 darab Cinnamon (fahĂ©j)
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 ek. Friss koriander

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vörös lencsĂ©t öblĂ­tsd le alaposan, majd egy nagy lĂĄbasba tedd, Ă©s öntsd rĂĄ a vizet. FƑzd 20-25 percig, amĂ­g a lencse megpuhul.

    A lencse fajtĂĄjĂĄtĂłl fĂŒggƑen a fƑzĂ©si idƑ eltĂ©rhet, figyeld a textĂșrĂĄjĂĄt, hogy elĂ©rd a kĂ­vĂĄnt puhasĂĄgot.

    2

    A hagymĂĄt aprĂłra vĂĄgd, a fokhagymĂĄt zĂșzd, a gyömbĂ©rt pedig reszeld le. Egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat, majd pirĂ­tsd meg benne a hagymĂĄt, fokhagymĂĄt Ă©s gyömbĂ©rt, amĂ­g ĂŒveges nem lesz.

    A hagyma pirĂ­tĂĄsa fontos, mivel Ă­gy szabadulnak fel az Ă­zek, Ă©s ad egy gazdagabb alapot a fƑzĂ©shez.

    3

    Add hozzå a köményt, fekete borsot, kurkumåt, korianderport és chili port, majd pirítsd tovåbb egy percig, hogy az olaj åtvegye a fƱszerek ízét.

    A fƱszereket mindig pirĂ­tsd meg egy kicsit az olajban, hogy fokozd az Ă­zĂŒket.

    4

    Ezt a fƱszerkeverĂ©ket add hozzĂĄ a fƑzƑ lencsĂ©hez, Ă©s keverd jĂłl össze. Tedd bele a fahĂ©jat is, Ă©s hagyd mĂ©g 10 percig fƑni, hogy a fƱszerek ĂĄtjĂĄrjĂĄk a lencsĂ©t.

    A fahĂ©j kĂŒlönleges Ă­zt ad, de ĂŒgyelj rĂĄ, hogy ne hasznĂĄld tĂșl sokat, mert dominĂĄlhatja az Ă©telt.

    5

    Ha a lencse megpuhult, sĂłzd meg, Ă©s fƑzd tovĂĄbbi 5-10 percig, hogy az Ă­zek jĂłl összeĂ©rjenek.

    A sĂłt mindig a vĂ©gĂ©n add hozzĂĄ, mert kĂŒlönben a lencse kemĂ©ny maradhat.

    6

    Tálalás elƑtt szórd meg friss korianderlevelekkel.

    A friss koriander enyhe citrusos íze tökéletesen kiegészíti a fƱszeres lencsét.