A burdock gyökeret hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre. Ha friss burdock gyökeret használsz, érdemes pár percre vízben áztatni, hogy a felesleges keserűséget eltávolítsd.
A burdock gyökér rostos és kemény, ezért fontos, hogy vékony szeletekre vágd, hogy könnyen megfőjön.
A fokhagymát zúzd össze, a zöldhagymát szeleteld fel. A tofut vágd kis kockákra.
A tofu kockák készítésekor ügyelj arra, hogy ne legyen túl nedves, hogy ne változtassa meg a leves állagát.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a szezámmagolajat, majd add hozzá a fokhagymát és a burdock gyökeret. Pirítsd őket 5 percig, hogy az ízek felszabaduljanak.
A szezámmagolaj különleges ízt ad, próbáld meg ne túl sokáig pirítani, hogy megőrizze finom aromáját.
Add hozzá a húsleves alaplét, a misot (kasu) és a szójaszószt. Keverd össze, és főzd közepes lángon 10 percig.
A miso gazdagítja a leves ízét, de ne forrald túl erősen, mert elveszhet a gazdag umami íz.
A tofut add hozzá a leveshez, és főzd további 5-10 percig, hogy az összes hozzávaló összeérjen.
A tofu gyorsan felveszi a leves ízét, ezért nem szükséges túl sokáig főzni.
A levest tálalás előtt ízesítheted még egy kis szójaszósszal, és szórd meg a friss korianderrel.
A koriander friss íze remekül kiegészíti a miso levest, de ha nem szereted, hagyd el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.