Kasu Jiru Burdock gyökérrel, friss korianderrel díszítve

Kasu Jiru Burdock Gyökérrel

A Kasu Jiru egy tradicionális japán miso leves, amelyet az észak-japáni konyhában különösen népszerű. A burdock gyökér, más néven gobo, egy erőteljes ízű és tápláló zöldség, amely gyakran szerepel a japán levesekben. A miso gazdagítja a levest, míg a tofu enyhíti a fűszerességet és kiegyensúlyozza az ízeket. Ez az étel remek választás azoknak, akik szeretnék kipróbálni a japán konyhát egy gazdag és egészséges levesen keresztül.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
50 g Kasu (száraz miso)
200 g Burdock gyökér
150 g Tofu
2 szál Zöldhagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámmagolaj
500 ml Húsleves alaplé
2 evőkanál Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A burdock gyökeret hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre. Ha friss burdock gyökeret használsz, érdemes pár percre vízben áztatni, hogy a felesleges keserűséget eltávolítsd.

    A burdock gyökér rostos és kemény, ezért fontos, hogy vékony szeletekre vágd, hogy könnyen megfőjön.

    2

    A fokhagymát zúzd össze, a zöldhagymát szeleteld fel. A tofut vágd kis kockákra.

    A tofu kockák készítésekor ügyelj arra, hogy ne legyen túl nedves, hogy ne változtassa meg a leves állagát.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a szezámmagolajat, majd add hozzá a fokhagymát és a burdock gyökeret. Pirítsd őket 5 percig, hogy az ízek felszabaduljanak.

    A szezámmagolaj különleges ízt ad, próbáld meg ne túl sokáig pirítani, hogy megőrizze finom aromáját.

    4

    Add hozzá a húsleves alaplét, a misot (kasu) és a szójaszószt. Keverd össze, és főzd közepes lángon 10 percig.

    A miso gazdagítja a leves ízét, de ne forrald túl erősen, mert elveszhet a gazdag umami íz.

    5

    A tofut add hozzá a leveshez, és főzd további 5-10 percig, hogy az összes hozzávaló összeérjen.

    A tofu gyorsan felveszi a leves ízét, ezért nem szükséges túl sokáig főzni.

    6

    A levest tálalás előtt ízesítheted még egy kis szójaszósszal, és szórd meg a friss korianderrel.

    A koriander friss íze remekül kiegészíti a miso levest, de ha nem szereted, hagyd el.