Kasu Jiru fehér misóval, shiitake gombával és tofutálkákkal tálalva

Kasu Jiru fehér misóval

A Kasu Jiru egy hagyományos japán leves, amely a miso paszta és kasu (miso lepedék) felhasználásával készül. Ez a leves alapvetően könnyű, de gazdag ízű, és gyakran tartalmaz tofut és gombát. A fehér misó különösen lágy, enyhén édes ízt ad az ételnek, míg a shiitake gomba gazdag, umamis ízt ad. A Kasu Jiru egy tökéletes választás, ha valami tápláló, de könnyű ételt keresel.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 ek. Fehér miso paszta
100 g Kasu (miso lepedék)
150 g Tofu
3 db Shiitake gomba
1 szál Zöldhagyma
500 ml Dashi alaplé
1 tk. Szezámmag
200 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el a dashi alaplevet egy kis vízzel, és melegítsd fel egy közepes lángon egy lábasban.

    A dashi alaplé adja meg az étel umami ízét, de ha nincs kéznél, akkor víz és egy kevés só is helyettesítheti.

    2

    Amíg az alaplé melegszik, vágd fel a shiitake gombát és a tofut kis kockákra, majd készítsd elő a zöldhagymát is, amit apróra vágsz.

    A shiitake gomba gazdag ízt ad a levesnek, de más típusú gomba is használható, ha nincs kéznél.

    3

    Miután az alaplé felforrt, add hozzá a fehér miso pasztát és a kasu-t, majd keverd simára.

    Ha a miso paszta nem oldódik fel teljesen, használhatsz szűrőt vagy egy habverőt, hogy elkerüld a csomókat.

    4

    Hozzáadd a tofut, shiitake gombát, és főzd őket 5-7 percig alacsony lángon, hogy a gomba megpuhuljon és az ízek összeérjenek.

    A tofu nem igényel hosszú főzést, mivel elég, ha átmelegszik és felveszi a leves ízét.

    5

    Amikor a leves kész, tálald melegen, és szórd meg egy kis szezámmaggal és friss zöldhagymával.

    A szezámmag ad egy kis ropogósságot és extra ízt, míg a friss zöldhagyma a színt és a frissességet hozza.