Készítsd el a dashi alaplevet egy kis vízzel, és melegítsd fel egy közepes lángon egy lábasban.
A dashi alaplé adja meg az étel umami ízét, de ha nincs kéznél, akkor víz és egy kevés só is helyettesítheti.
Amíg az alaplé melegszik, vágd fel a shiitake gombát és a tofut kis kockákra, majd készítsd elő a zöldhagymát is, amit apróra vágsz.
A shiitake gomba gazdag ízt ad a levesnek, de más típusú gomba is használható, ha nincs kéznél.
Miután az alaplé felforrt, add hozzá a fehér miso pasztát és a kasu-t, majd keverd simára.
Ha a miso paszta nem oldódik fel teljesen, használhatsz szűrőt vagy egy habverőt, hogy elkerüld a csomókat.
Hozzáadd a tofut, shiitake gombát, és főzd őket 5-7 percig alacsony lángon, hogy a gomba megpuhuljon és az ízek összeérjenek.
A tofu nem igényel hosszú főzést, mivel elég, ha átmelegszik és felveszi a leves ízét.
Amikor a leves kész, tálald melegen, és szórd meg egy kis szezámmaggal és friss zöldhagymával.
A szezámmag ad egy kis ropogósságot és extra ízt, míg a friss zöldhagyma a színt és a frissességet hozza.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.