A lazac filéket sózd meg és borsozd mindkét oldalán. Tedd félre, amíg előkészíted a többi hozzávalót.
A lazacot ne sózd túl, mert a kókusztej és a curry por is ad egy kis ízt.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a koriandert pedig finomra. Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel az olajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsd meg őket.
Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert akkor keserűvé válik!
Amikor a hagyma üveges, add hozzá a curry port, és keverd el. Ezután öntsd bele a kókusztejet, és keverd jól össze.
A kókusztej adja a fogás krémességét, és segít a fűszerek ízét jobban előhozni.
Hozzáadd a kaszút és keverd össze. Hagyjd párolódni 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A kaszú, ha túl száraz, egy kevés vízzel is hígítható, hogy ne legyen túl sűrű.
Most helyezd bele a lazac filéket a serpenyőbe, és párold 5-7 percig, amíg a lazac teljesen átsül, de még szaftos marad.
Ne főzd túl a lazacot, mert kiszáradhat – a lazacnak puhanak és szaftosnak kell maradnia.
Tálalás előtt szórd meg a kész ételt friss korianderrel, és ízesítsd, ha szükséges, még egy csipetnyi sóval vagy borssal.
A friss koriander igazán kiemeli az étel ízét, és friss, zöld színt ad neki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.