Kasu jiru lazaccal tálalva, friss korianderrel díszítve, krémes kókusztejjal

Kasu jiru lazaccal

A kasu jiru egy hagyományos indiai étel, amely különböző zöldségekkel és fűszerekkel készül, és gyakran tálalják húsokkal, például lazaccal. Az étel eredete Dél-Indiába nyúlik vissza, ahol a kókusztejet gyakran használják alapként a curry készítésénél. A lazac hozzáadása egy újabb szintet ad az étel ízvilágának, és a kókusztej krémessége tökéletesen kiegészíti a fűszeres aromákat. A kasu jiru lazaccal könnyed, mégis tápláló fogás, amely nemcsak a hétköznapokra, hanem különleges alkalmakkor is ideális választás.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Lazac filé
150 g Kaszú (zöldség mix)
200 ml Kókusztej
1 tk. Curry por
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 ek. Olaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A lazac filéket sózd meg és borsozd mindkét oldalán. Tedd félre, amíg előkészíted a többi hozzávalót.

    A lazacot ne sózd túl, mert a kókusztej és a curry por is ad egy kis ízt.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a koriandert pedig finomra. Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel az olajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsd meg őket.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert akkor keserűvé válik!

    3

    Amikor a hagyma üveges, add hozzá a curry port, és keverd el. Ezután öntsd bele a kókusztejet, és keverd jól össze.

    A kókusztej adja a fogás krémességét, és segít a fűszerek ízét jobban előhozni.

    4

    Hozzáadd a kaszút és keverd össze. Hagyjd párolódni 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A kaszú, ha túl száraz, egy kevés vízzel is hígítható, hogy ne legyen túl sűrű.

    5

    Most helyezd bele a lazac filéket a serpenyőbe, és párold 5-7 percig, amíg a lazac teljesen átsül, de még szaftos marad.

    Ne főzd túl a lazacot, mert kiszáradhat – a lazacnak puhanak és szaftosnak kell maradnia.

    6

    Tálalás előtt szórd meg a kész ételt friss korianderrel, és ízesítsd, ha szükséges, még egy csipetnyi sóval vagy borssal.

    A friss koriander igazán kiemeli az étel ízét, és friss, zöld színt ad neki.