Enyhén klopfold ki a sertésszeleteket, majd mindkét oldalát sózd és borsozd meg.
A klopfolás segít puhábbá tenni a húst, de ne klopfold túl vékonyra.
Forgasd a szeleteket először lisztbe, majd felvert tojásba, végül panko morzsába. Győződj meg róla, hogy a morzsa egyenletesen borítja a húst.
A panko morzsa ropogósabb, mint a hagyományos morzsa. Nyomkodd rá alaposan a húsra, hogy sütés közben ne essen le.
Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben közepes-magas hőfokon. Süsd a sertésszeleteket oldalanként 3-4 percig, amíg aranybarnák lesznek. Tedd őket papírtörlőre, hogy lecsöpöghessen a felesleges olaj.
Az olajnak elég forrónak kell lennie, hogy a hús gyorsan süljön, de ne legyen túl forró, mert megéghet a morzsa. Ha túl sok olajat szív magába a hús, nem elég forró az olaj.
Egy kisebb lábasban forrald fel a dashi alaplevet, majd add hozzá a szójaszószt, mirint, cukrot és a szeletelt hagymát. Főzd, amíg a hagyma megpuhul.
Ha nincs dashi alapleved, használhatsz csirkehúslevest is, de a dashi adja az igazi japános ízt.
Egy kisebb edénybe üss bele egy tojást, és óvatosan keverd fel. Add hozzá a hagymás alapléhez, és főzd alacsony hőfokon, amíg a tojás éppen megdermed.
A tojást ne főzd túl, mert rágós lesz. A lényeg, hogy krémes maradjon.
Vágd fel a rántott sertésszeleteket csíkokra, és helyezd a megfőtt rizs tetejére egy tálban.
A sertéshúst ferdén vágd fel, így szebb és könnyebb megenni. A rizst érdemes előtte egy kicsit meglocsolni a szósszal, amiben a húst pároltad.
Öntsd a hagymás-tojásos keveréket a hús tetejére, és szórd meg friss metélőhagymával. Azonnal tálald.
Azonnal tálald, mert a rántott hús hamar elveszti a ropogósságát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.