A rizst öblítsd le, majd tedd egy edénybe és adj hozzá annyi vizet, hogy ellepje. Főzd 10-12 percig, amíg a rizs megpuhul.
A rizs főzése előtt érdemes alaposan leöblíteni, hogy ne legyen túl ragacsos a kheer.
Miután a rizs megfőtt, öntsd rá a tejet és kezd el főzni alacsony lángon, miközben folyamatosan kevergeted.
A tejnek lassan kell besűrűsödnie, így nem szabad túl magas lángon főzni.
Add hozzá a cukrot, vaníliás cukrot és fahéjat, majd folytasd a főzést, amíg a kheer sűrűsödni kezd.
A kheer akkor kész, amikor a rizs teljesen megpuhul, és a tej krémes állagú lesz.
Miután a keverék sűrűsödött, add hozzá a kávét és a rózsavizet, majd alaposan keverd össze.
A kávé íze gazdagítja a kheer-t, de ha nem szereted az erős kávé ízt, csökkentheted a mennyiségét.
A mandulát szeleteld fel és pirítsd meg egy száraz serpenyőben, majd szórd a kheer tetejére.
A mandula pirítása extra ropogósságot ad, és még gazdagabb ízt biztosít.
Tálald a kheer-t langyosan vagy hidegen, ízlés szerint.
A kheer a legfinomabb, ha frissen tálaljuk, de másnap is remek választás.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.