Kávés kheer, mandulával és fahéjjal

Kávés Kheer

A kheer egy tradicionális indiai desszert, amely különböző variációkban létezik. A rizs alapú édesség tejjel, cukorral és fűszerekkel készül, és gyakran ünnepi étkezések része. A kávé hozzáadása egy különleges twistet ad a hagyományos kheer-nek, gazdag és aromás ízeket biztosítva. A mandula és a rózsavíz pedig még finomabbá teszik ezt az ínycsiklandó édességet.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Rizs
500 ml Tej
100 g Cukor
2 ek. Kávé
1 tk. Fahéj
1 cs. Vaníliás cukor
50 g Mandula
1 ek. Rózsavíz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd le, majd tedd egy edénybe és adj hozzá annyi vizet, hogy ellepje. Főzd 10-12 percig, amíg a rizs megpuhul.

    A rizs főzése előtt érdemes alaposan leöblíteni, hogy ne legyen túl ragacsos a kheer.

    2

    Miután a rizs megfőtt, öntsd rá a tejet és kezd el főzni alacsony lángon, miközben folyamatosan kevergeted.

    A tejnek lassan kell besűrűsödnie, így nem szabad túl magas lángon főzni.

    3

    Add hozzá a cukrot, vaníliás cukrot és fahéjat, majd folytasd a főzést, amíg a kheer sűrűsödni kezd.

    A kheer akkor kész, amikor a rizs teljesen megpuhul, és a tej krémes állagú lesz.

    4

    Miután a keverék sűrűsödött, add hozzá a kávét és a rózsavizet, majd alaposan keverd össze.

    A kávé íze gazdagítja a kheer-t, de ha nem szereted az erős kávé ízt, csökkentheted a mennyiségét.

    5

    A mandulát szeleteld fel és pirítsd meg egy száraz serpenyőben, majd szórd a kheer tetejére.

    A mandula pirítása extra ropogósságot ad, és még gazdagabb ízt biztosít.

    6

    Tálald a kheer-t langyosan vagy hidegen, ízlés szerint.

    A kheer a legfinomabb, ha frissen tálaljuk, de másnap is remek választás.