Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral.
A sütő előmelegítése biztosítja az egyenletes sütést. A sütőpapír megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.
Egy tálban keverd össze a lisztet és a sütőport.
A sütőport egyenletesen keverd el a lisztben, hogy a torta egyenletesen keljen meg.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojásokat egyenként.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebb habosra keverni. A tojásokat egyenként add hozzá, alaposan elkeverve mindegyik után.
Keverd bele a kávét, majd lassan forgasd bele a száraz hozzávalókat, hogy sima tésztát kapj.
Használj erős, lefőtt kávét vagy instant kávét. A száraz hozzávalókat szitálva add a nedveshez, hogy elkerüld a csomók kialakulását.
Öntsd a tésztát az előkészített formába, és süsd 30-35 percig, vagy amíg a közepébe szúrt tű tisztán ki nem jön.
A sütési idő sütőfüggő, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni. Ha a torta teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Hagyd a tortát teljesen kihűlni, majd vízszintesen vágd ketté.
A tortát csak teljesen kihűlve vágd ketté, különben könnyen morzsolódik. Használj éles, hosszú pengéjű kést vagy tortavágó drótot.
Egy tálban keverd össze a mascarponét, a tejszínt és a porcukrot, majd verd kemény habbá.
A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen. Ne verd túl a krémet, mert kicsapódhat.
Kend meg az alsó réteget a mascarpone krémmel, majd helyezd rá a felső réteget.
A krémet egyenletesen kend el a tortán.
Vond be a torta tetejét és oldalait a maradék krémmel, majd szórd meg kávéporral díszítésként.
A kávéporral való megszórás tovább fokozza a kávés ízt. Használhatsz kakaóport vagy csokoládéforgácsot is.
Hűtsd a tortát legalább 1 órán át tálalás előtt, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtés elengedhetetlen, hogy a krém megszilárduljon és az ízek harmonizáljanak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.