A kávét készítsd el, és egy sekély tálba öntsd. A kávéba mártsd bele a piskótákat, és azokat gyorsan helyezd egy formába vagy tálba.
A piskótákat ne áztasd túl a kávéban, mert elázhatnak és széteshetnek.
A tojássárgáját verd habosra a porcukorral, amíg világos, habos krémet nem kapsz.
A tojássárgáját és a porcukrot legalább 5-8 percig verd, hogy a krém igazán habos legyen. Használhatsz robotgépet a gyorsabb eredmény érdekében.
A tejszínt egy másik tálban verd fel kemény habbá. Ügyelj rá, hogy ne legyen túlválasztott, hogy krémes állagot kapj.
A tejszín legyen nagyon hideg a felverés előtt. Ha túlverjük a tejszínt, kicsapódik és vajas lesz, ami nem kívánatos.
A kávét melegítsd fel egy kis lábosban, majd öntsd a tojássárgájás keverékhez folyamatos keverés mellett.
A kávét ne forrald fel, csak melegítsd meg. A folyamatos keverés azért fontos, hogy a tojás ne rántódjon meg.
A kávé és a tojásos keveréket tedd vissza a tűzhelyre, és folyamatosan keverd, amíg a keverék besűrűsödik és krémes állagot nem kap.
Alacsony lángon melegítsd, és folyamatosan keverd, különben leéghet. A krém akkor jó, ha bevonja a kanál hátulját.
A kész kávés keveréket tedd hűtőbe, hogy lehűljön.
A hűtési idő felgyorsítható, ha a krémet egy jéggel teli edénybe állítod, és időnként megkevered.
A felvert tejszínt óvatosan forgasd bele a lehűlt kávés keverékbe, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze.
A tejszínt több részletben, óvatosan forgasd bele, hogy a hab könnyű maradjon.
A kész keveréket öntsd egy tálba vagy egy szilikon formába, majd tedd a mélyhűtőbe. Minimum 4-6 órát hagyd fagyasztani, de az ízek még jobban összeérnek, ha egy egész éjszakát pihentetjük.
Ha szilikon formát használsz, könnyebben ki tudod borítani a parfét. A tálat vagy formát fóliával is kibélelheted a könnyebb kiborítás érdekében. Tálalás előtt 10-15 perccel vedd ki a mélyhűtőből, hogy kicsit megpuhuljon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.