Kávés parfé tálalva

Kávés parfé

A kávés parfé egy gazdag és krémes desszert, amely a kávé erőteljes ízét és a tejszín selymességét egyesíti. A parfé egy klasszikus kávés desszert, amely a kávé szerelmeseinek készült. Képzeld el, ahogy a kávé gazdag aromája keveredik a krémes tejszínnel, miközben a parfé selymes textúrája szétárad a szádban. A parfé titka a kávé pörkölt ízében és a krémes textúrában rejlik, amely valódi élvezetet ad. Tálalhatod bogyós gyümölcsökkel vagy egy kevés friss menta levelekkel is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 ml Tejszín
4 db Tojássárgája
100 g Porcukor
100 ml Kávé
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kávét készítsd el, és egy sekély tálba öntsd. A kávéba mártsd bele a piskótákat, és azokat gyorsan helyezd egy formába vagy tálba.

    A piskótákat ne áztasd túl a kávéban, mert elázhatnak és széteshetnek.

    2

    A tojássárgáját verd habosra a porcukorral, amíg világos, habos krémet nem kapsz.

    A tojássárgáját és a porcukrot legalább 5-8 percig verd, hogy a krém igazán habos legyen. Használhatsz robotgépet a gyorsabb eredmény érdekében.

    3

    A tejszínt egy másik tálban verd fel kemény habbá. Ügyelj rá, hogy ne legyen túlválasztott, hogy krémes állagot kapj.

    A tejszín legyen nagyon hideg a felverés előtt. Ha túlverjük a tejszínt, kicsapódik és vajas lesz, ami nem kívánatos.

    4

    A kávét melegítsd fel egy kis lábosban, majd öntsd a tojássárgájás keverékhez folyamatos keverés mellett.

    A kávét ne forrald fel, csak melegítsd meg. A folyamatos keverés azért fontos, hogy a tojás ne rántódjon meg.

    5

    A kávé és a tojásos keveréket tedd vissza a tűzhelyre, és folyamatosan keverd, amíg a keverék besűrűsödik és krémes állagot nem kap.

    Alacsony lángon melegítsd, és folyamatosan keverd, különben leéghet. A krém akkor jó, ha bevonja a kanál hátulját.

    6

    A kész kávés keveréket tedd hűtőbe, hogy lehűljön.

    A hűtési idő felgyorsítható, ha a krémet egy jéggel teli edénybe állítod, és időnként megkevered.

    7

    A felvert tejszínt óvatosan forgasd bele a lehűlt kávés keverékbe, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze.

    A tejszínt több részletben, óvatosan forgasd bele, hogy a hab könnyű maradjon.

    8

    A kész keveréket öntsd egy tálba vagy egy szilikon formába, majd tedd a mélyhűtőbe. Minimum 4-6 órát hagyd fagyasztani, de az ízek még jobban összeérnek, ha egy egész éjszakát pihentetjük.

    Ha szilikon formát használsz, könnyebben ki tudod borítani a parfét. A tálat vagy formát fóliával is kibélelheted a könnyebb kiborítás érdekében. Tálalás előtt 10-15 perccel vedd ki a mélyhűtőből, hogy kicsit megpuhuljon.