Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütő előmelegítése biztosítja, hogy a scone egyenletesen süljön meg.
Egy nagy tálban keverd össze a teljes kiőrlésű lisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a sót és az őrölt kávét.
A kávé mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Használhatsz instant kávét is.
A kókuszolajat morzsold el a lisztes keverékben, amíg egyenletes, morzsás állagot kapsz.
A kókuszolaj legyen hideg, de ne fagyos, hogy könnyen el tudd morzsolni. Használhatsz vajat is.
Egy külön edényben keverd össze a mandulatejet, a mézet és a tojást.
Használhatsz más növényi tejet is, például zabtejet vagy szójatejet. A méz helyett használhatsz más édesítőszert is, például agavé szirupot vagy juharszirupot.
Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze, amíg egy puha tésztát kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz a scone.
Lisztezett felületen formázd a tésztát kb. 2 cm vastagságúra, majd vágd háromszögekre vagy korongokra.
A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert akkor száraz lesz a scone.
Helyezd a scone-okat a sütőpapíros tepsire, és süsd 15-18 percig, amíg aranybarnára sülnek.
A sütési idő függ a sütődtől, figyelj rá, hogy ne égjen meg a scone.
Hagyd hűlni néhány percig, majd tálald frissen egy csésze kávé vagy tejhabosított mandulatej mellé.
A scone a legfinomabb frissen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.