Egy nagy tálba szitáld bele a búzalisztet, add hozzá a száraz élesztőt, a sót és a cukrot, majd keverd össze.
A liszt átszitálása biztosítja, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen.
Önts hozzá a langyos vizet és az olívaolajat, majd kezdd el összegyúrni. Dolgozd ki sima, rugalmas tésztává, majd letakarva keleszd 1 órán keresztül.
A víz hőmérséklete fontos! Túl meleg víz megöli az élesztőt, a túl hideg pedig nem aktiválja. A tésztát alaposan gyúrd át, hogy szép sima és rugalmas legyen, így könnyebb lesz vele dolgozni.
A diót vágd apróra, majd egy száraz serpenyőben pirítsd meg néhány perc alatt, hogy intenzívebb ízt kapjon.
A diót folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen meg. Ha kész, hagyd kihűlni, mielőtt a töltelékhez adnád.
A megkelt tésztát oszd két részre, majd lisztezett felületen nyújtsd ki kör alakúra.
Lisztezd be a felületet, hogy a tészta ne ragadjon le. Ha a tészta nagyon rugalmas és összehúzódik, hagyd pihenni pár percig, mielőtt újra nyújtanád.
Az egyik tészta felére helyezd rá a morzsolt kecskesajtot, a reszelt mozzarellát és a pirított diót.
Ne pakold túl a tölteléket, mert akkor nehéz lesz összehajtani és a szélei nem tapadnak össze rendesen.
Csepegtesd rá a mézet, majd fűszerezd oregánóval, bazsalikommal és egy csipet fekete borssal.
A méz mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Használhatsz friss fűszernövényeket is, ha van otthon.
Hajtsd rá a tészta másik felét, majd a széleit nyomkodd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki.
A széleket alaposan nyomkodd össze, akár egy villával is, hogy biztosan zárva legyenek.
A tetejét kend meg felvert tojással, és egy villával szúrj néhány lyukat, hogy a gőz távozhasson sütés közben.
A tojás segít, hogy a calzone szép aranybarna színt kapjon. A lyukak megakadályozzák, hogy a tészta sütés közben felpúposodjon.
Előmelegített sütőben 200°C-on süsd aranybarnára, kb. 20 perc alatt.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy a tészta aranybarna legyen. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.