A tĂ©sztĂĄhoz keverd össze a lisztet a sĂłval, add hozzĂĄ az olvasztott vajat vagy zsĂrt, majd fokozatosan a vizet. GyĂșrd sima, rugalmas tĂ©sztĂĄvĂĄ, csomagold fĂłliĂĄba, Ă©s pihentesd a hƱtĆben 30 percig.
A vaj vagy zsĂr hideg legyen, hogy a tĂ©szta omlĂłsabb legyen. A vizet fokozatosan adagold, hogy ne legyen tĂșl hĂg a tĂ©szta.
A kecskesajtot törd vagy morzsold kisebb darabokra. A fokhagymĂĄt reszeld le vagy zĂșzd össze, a petrezselymet aprĂtsd finomra.
A kecskesajt helyett hasznĂĄlhatsz mĂĄs sajtot is, pĂ©ldĂĄul mozzarellĂĄt vagy fetĂĄt. A fokhagyma ĂzlĂ©s szerint elhagyhatĂł.
Keverd össze a kecskesajtot a fokhagymĂĄval, petrezselyemmel, Ćrölt borssal Ă©s egy kevĂ©s olĂvaolajjal. A töltelĂ©k legyen jĂłl formĂĄzhatĂł, ne tĂșl hĂg.
A töltelĂ©ket kĂłstold meg, Ă©s ĂzlĂ©s szerint fƱszerezd tovĂĄbb. Ha tĂșl hĂg a töltelĂ©k, adj hozzĂĄ kevĂ©s zsemlemorzsĂĄt.
A tĂ©sztĂĄt lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsd ki kb. 3 mm vastagra. Szaggass belĆle 10â12 cm ĂĄtmĂ©rĆjƱ köröket. Mindegyik közepĂ©re tegyĂ©l egy evĆkanĂĄl töltelĂ©ket.
A tĂ©sztĂĄt ne nyĂșjtsd tĂșl vĂ©konyra, mert szĂ©trepedhet sĂŒtĂ©s közben. A köröket kiszaggathatod pogĂĄcsaszaggatĂłval vagy egy pohĂĄrral.
Hajtsd fĂ©lbe a köröket, Ă©s nyomd le a szĂ©leket villĂĄval vagy csavart mintĂĄval. Fontos, hogy jĂłl zĂĄrĂłdjon, a töltelĂ©k ne szivĂĄrogjon ki sĂŒtĂ©s közben.
A szĂ©leket alaposan nyomd le, hogy ne nyĂljanak szĂ©t sĂŒtĂ©s közben. A villĂĄval valĂł lenyomĂĄs egyszerƱ Ă©s hatĂ©kony mĂłdszer.
Tedd a megtöltött empanadĂĄkat sĂŒtĆpapĂros tepsire. Kend meg Ćket kevĂ©s vĂzzel vagy olĂvaolajjal a szĂ©p arany szĂn elĂ©rĂ©sĂ©hez.
A vĂzzel vagy olajjal valĂł megkenĂ©s segĂt abban, hogy az empanadĂĄk szĂ©p aranybarnĂĄra sĂŒljenek.
SĂŒsd elĆmelegĂtett 200°C-os sĂŒtĆben 20â25 percig. A tĂ©szta legyen ropogĂłs, a sajt pedig belĂŒl olvadt Ă©s krĂ©mes.
A sĂŒtĂ©si idĆ fĂŒgg a sĂŒtĆtĆl. Figyeld az empanadĂĄkat, Ă©s ha tĂșl gyorsan barnulnak, vedd lejjebb a hĆfokot.
Hagyd 5 percig pihenni, majd tålald melegen vagy langyosan. Kivåló önmagåban vagy friss salåtåval.
A pihentetés utån könnyebben vågható és fogyasztható az empanada.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.